Bilder

fiiin (A)
glad hest, glad ryttare..? haha jag bjuder ^^


Tack Cassi för att du fotade :)

Nytt

Idag hämtade jag och Cassandra ut vårat nya schabrak. Vi delar alltså på det.
Visst är det superfint? :D
Ni kan se på bilderna i bildbomben sen att hon var superfin i det :D

Bildbomb?

Dagens charmigaste bild.
Vill ni ha bildbomb från idag? 
Finns såklart en massa seriösa bilder ;) haha.

5 KOMMENTARER OCH DET BLIR BILDBOMB

MÅSTE HA

I REALLY REALLY WANT..
Ska nog köpa imorgon .. :D

Chancy 30 juni

Idag stod dressyr på schemat och hade tönkt mig mycket sidförande och så och se om hon faktiskt kan.
Jag skrittade fram runt ridhuset och ner till en hage där jag tänkte rida. Och jag skrittade och travade där. Hon var himla fin faktiskt. Lyssnade på minsta lilla vink, tills hästarna i hagen helt plötsligt fick lite damp och så var det tydligen något läskigt någonstans. Så det blev ingen koncentration här inte. Vi gick tillbaka till stallet och in i hennes hage på baksidan. Där jobbade jag lite med travem, mest att få henne mjuk och böjbar. När det var gjort så gick jag faktiskt in i ridhuset, för i hagen var det så hårt så ville inte galoppera där. (Paddocken var upptagen)

Jag hade typ travat max 5-10 minuter ute så jag hade inte ridit så länge. Jag tränade lite på min sits, och för att jag verkligen skulle göra det så testade jag att göra som Sara, jag red ett program, eller jag har dom inte i hjärnan så det blev en salig blandning av alla olika sortes, haha. Men det gick bra, jag kunde sitta i traven hela tiden och även väldigt bra i ökningen. Hon lyssnade bra också. Var dock lite stretig och ville inte alltid som jag, men annars var hon fin.
Jag stog upp i galoppen. 

När prigramet var slut, efter typ 5 minuter så red jag på fyrkanten och hörnlinjen, flyttade henne utåt. I vänster varv så lyssnade hon jättebra och gick både åt sidan och framåt. Höger va lite sämre, men efter några gånger gick det toppen. Sen jobbade jag mycket i galoppen med. Stod upp i början och lät henne "hitta rätt" innan jag försökte sätta mig ner. Måste tillägga att hon har aldrig varit så fin i galoppen innan som idag (A)
Jag kunde sitta ner lite i vänster varv när jag hade jobbat igenom allt.
Helheten: Hon var grymt fin och underbar och även fasst jag var genomsvett så ville jag inte sluta ^^

Nu blev det mycket text, haha. Läs ni som orkar.
Cassandra fotade lite innan jag gick in i ridhuset, ska bara hämta kameran så får ni bilderna sen :)

WOOP WOOOOOP

SISTA DAGEN :D
WIHOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
(det ska firas med att vara uppe halva natten, sova länge imorgon och kanske ta ett dopp ikväll ;))

Känns helt galet att det är sista dagen nu. Vi ska ha genrep och så skulle vi göra något mer, kommer inte ihåg vad. Men det är inget jobbigt idag. Efter det drar jag till stan en stund med Mami för vi ska köpa skor. Sen åker jag hem och buýter om för att sedan åka till Cheval och möta upp Cassandra för att vi ska köpa en sak som vi beställt..
Vad kan det vara ? ;)

Sen efter det bär det av mot stallet och ett dressyrpass på C. Idag blir det hårda tag. Haha. Jag ska träna lite sidförande, få henne att gå framåt & åt sidan och inte bara rakt ut åt sidan. Sen får vi se vart resten leder, men det är grundplanen.
Idag kommer jag föressten inte hem på lunchen som jag gjort innan. Idag har nämnligen jag och några kompisar tänkt äta ute eftersom det är sista dagen. Så vi ska nog käka på Italia, och då kan jag ju inte blogga heller.

Nu blev det ett sånt där jätteointressant inlägg igen, men nu vet ni hur min dag ser ut.

lite halvlustig bild på mig

5 saker ni inte visste om mig..

  1. Jag tror på jultomten!

  2. Om det är något jag mår dåligt av saknar. Då bara lägger jag det åt sidan, om någon frågar om den/det så säger jag att jag inte vet vad den menar eller snackar om. Som med Dusty. Jag tog bort bakgrundsbilder etc. när vi lämnade tillbaka honom.

  3. Är det en låt jag gillar så lyssnar jag på den hela tiden tills den inte är bra längre, alltså jag lyssnar BARA på den, ingen annan.

  4. Jag är lite smårädd för att hoppa och så, men det är just den där rädslan som får mig att gilla det. Jag älskar att vara rädd/skrämd eller liknande. Om det inte går i överstyr. Älskar att gå spökrundor, har dock saker jag aldrig kommer göra. T.ex att gå Gasten, även om jag nog varit med om värre så är det något jag totalvägrar.

  5. Jag har haft en dröm att bli OS dressyrryttare ;) haha.


Ridhandskar.. buhu

Nu blir det handskar ett tag framöver. Jag har handskar på vintern för att det är så grymt kallt, men annars rider jag helst utan. Och nu har jag ett sår på fingret så det får bli med handskar.. -.-
Eller så gör jag som idag. Sätter plåster + tejp där såret är..?

Jag vet inte varför jag hatar handskar, men det känns bara så mycket bättre utan :P haha

Chancy 29 juni

Idag hade jag som sagt inte mycket tid på mig så cyklade direkt till stallet, vilket ledde till att jag inte hade några ridkläder.
Så jag red ut barbacka med shorts och linne :)
Vi skrittade ner till dämmet, tillbaka och en sväng i skogen och lite runt ridhuset. Travade även lite på slingan för att slippa myggen.
Begärde inte ett knyst.
Dessutom typ lossas hon eller så blir hon rädd för allt möjligt. papper, stockar, papperskorgar och cyklar. Saker som hon innan sett och ja.. hon är helt lustig ibland. Men ändå supersötig! :D

Innan jag släppte ut henne i hagen öekte vi lite i ridhuset. Lekte följa john och gjorde lite "trix" , t.ex, buga, och så kunde hon typ snurra :D haha.
första dagen

Jag hann - drar nu

Nu drar jag till kyrkan igen och stannar där till kl 9. Efter det blir det bloggaaaaa och kolla film.

Her name is Alice

Lyssna medans ni läsr vettja!
Låten är grymt bra , haha ^^

Är hemma på lunchs som vanligt. Idag cyklade vi ut till stadsmissionens second hand butik. Och nej vi handlade inte, vi fick gå upp på ett kontor/konferansrum och så fick vi veta massor om hur deras förening funkar.
Att dom hjälper alkolister m.m. Faktiskt kul att höra, eller kul och kul. Det är hemskt, hur världen egentligen ser ut.

Efter det, vid halv 12 fick vi rast fram till kl 1. Så jag cyklade till stallet och tänkte att jag kunde äta där.. men då va det inga roliga där. Bara massor av lägerbarn. Så cyklade hem.
Har ätit nu, ska fixa till mit hår som blivit en katastrof efter all cykling, sen ska jag cykla till kyrkan igen.
Ja ni vet allt det där..

Men nu är det typ bara en dag kvar.
Rhonisen får stå för bilden :P

2 dagar kvar.

Shit säger jag bara, gud vad tiden gick snabbt. Nu är det bara idag och imorgon kvar som vi läser.
Idag är iofs den västa dagen, men ändå.

Idag ska vi träffas ikyrkan som vanligt vid kl 9. Sen går vi till 3, slutar alltså en timme tidigare. och då har vi 2 och en halv timme på oss för sedan ska vi va i kyrkan igen...
Jag tycker inte det är så snällt att ge oss 2,5 timmar ledig.. Hur ska jag hinna rida?

Bloggen kommer inte uppdateras förens jag kommer hem på kvällen sen, hinner inte där emellan.
Men jag hoppas den ska överleva. Och framförallt ni?

Jag känner mig hur ofräsch som helst så blir en snabbdusch nu, sen drar jag mig till kyrkan.
Vi ses. PUSS

Hjälpa mig och vinn en gästbloggning;)

Nu vill jag ha hjälp med att sätta ihop en outfit.
Tävlingen är inte förens nästa helg, men det är min första lokala ever så jag är glader :D

Så jag kommer lägga upp lite saker som ni kan få matcha ihop till en outfit. Den som gör den snyggaste outfiten vinner en gästbloggning! DET RÖDA JOHN WHITAKER SCHABRAKET KAN NI ANVÄNDA, DOCK INTE SÄKERT ATT JAG FÅTT DET TILLS TÄVLINGEN ÄR. JAG HAR FÅTT DET!

Alltså, ni kan lägga dit eget val på tröja och detta ska passa tillsammans med mina blåa tretorn, min blåa charles owen och min blåa väst och mina svarta benskydd.
Det som jag kommer ha(bestämt):


SNYGGASTE OUTFITEN VINNER!
Ni kan alltså lägga till en tröja, eller om ni kommer på något annat ;P

För er som vill vara med, skicka den till min mail sen: [email protected]

Diss

Jag tänker faktiskt dissa något som många andra gillar.

Jag totaldissar luvor.
Innan tyckte jag det va skitsnyggt att ha luva som matchade schabraket och gjorde det hela så flashigt. Men jag har helt ändrat åsikt.
Jag tycker det är fult, jag tycker inte om när man har en luva bara för att matcha lixom. Det känns fel på något sätt. Jag tycker hästen ser mycket snyggare och framförallt gladare ut utan luva.

Undatag är om det verkligen behövs ;) inte för det blir snyggare då men det är en annan sak.

Såklart har jag inget emot dom som har luvor, men jag tycker det ser mer stilrent och fint ut om man inte har det. Men det är ju en smaksak? :P

Taken

Idag på konfan har vi snackat med många personer och om deras liv, bland annat Henrik Rrydström, Andres pappa, och en tjej och en kille från stagg.
Dom berättde att dom hade läst mycket om traffic och hade fått stependium och rest ut till länder som detta är lagligt. På tal om det då.
Vi fick tips om att se filmen Taken som handlar om just traffic, där två tjejer blir kidnappade och säljs som prostituerade.

Så min fråga är, har någon sett denna filmen och är den värd att se? Vågar jag se den x)

Chancy 28 juni

Skulle som sagt ha lite markarbet idag. Och kom lite sent så hann inte va i paddocken så jag plockade fram i ridhuset, eller ska jag säga bastun?
Jag hade tre travbommar, två galoppbommar, en cavaletti och en sockerbit.

Skrittade fram på slingan och gick sedan in i ridhuset. Vi travade fram och hon var fin, bitvis lite käftig, men hon brunstar så kan bero på det.. Travade även över travbommarna och jobbade med att få till stegen perfekt ;) s¨hon fick jobba lite.
Fick skritta några varv innan jag tog galoppen. Hon var en aning pigg så jag gjorde jätte mycket övergångar, galopp-halt, galopp-skritt, galopp-skritt-trav-galopp. osv.
Tills hon blev lite lydigare, sen galopperade jag på lite framåt och lät henne rulla på.
Sen skritt igen, var ju så varmt så lät henne ha massor av pauser.
Sen började jag galoppera på galoppbommarna, dom var med långt avstånd emellan. 15 meter, tränade på att komma på 5 språng och även 7 och 6. Så jag kunde variera.

Skrittpaus igen x) Sen tog jag och galopperade över cavalettin. Red lite som en åtta och bytte galopp över, ibland tog jag ett varv på volten. Hon skötte sig bra även om hon var en aning taggad ;)

Skrittpaus igen, sen så tog jag några "språng" över sockerbiten. Den ståd på diagonalen så kom ifrån alla håll och kanter, tog snäva svängar och tränade lite så. Hon kan svänga, och hon tyckte det var superkul!

Det låter som jag red i typ flera timmar, men jag red i bara 45 minuter, så tog inte så lång stund på varje grej ;)
Hon skötte sig super, även om hon blev lite sur när hon inte fick springa iväg :P
Ingen film/bilder idag :P


To the stable

Byta om och stallet.
Nu byter jag om för att cykla till stallet. Hoppas att benskydden passar nu. 
Blir markarbete, bommar, cavalettisar och lite gymnastik och lydnad idag.
Ses ikväll, eller ? 
Love uuuuuuuuuuu♥


BILDLÄNKAR!

Jag vill att alla som har mig / byter länk med mig byter ut den mot denna bilden.
(förutom emmy och sara som har andra länkar)

Och nu ger jag också chansen till alla andra att byta lönk med mig. Så alla som kommenterar innan kl 20.00 ikväll byter jag länk med.

Måste tillbaka till kyrkan nu. Puss

Outfit

ROSA I MITT HJÄRTA♥
Jag funderar på att köpa ett rosa schabrak med matchande lindor.
Inte kankse just det som är på bilden, utan bara det är rosa. Sen skulle det va DÖSNYGGT med rosa boots till.
Hmm.. Vi får se vad plånboken har att erbjuda framöver :)
Men visst är det fint? (A)

Blog u later

Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag

Det är 3 dagar kvar om man räknar med denna. Så dessa tre dagar kommer uppdateringen komma på kvällen eftersom jag inte kan blogga när jag är i kyrkan.
Denna veckan ska jag även göra dom sista utmaningarna och nästa vecka får ni önska nya. Men då kommer jag ändra reglerna lite. Men det får ni se då.

Idag på konfan ska vi till guldfågeln och imorgon vet jag inte vad vi ska göra. Sen är det bara torsdag kvar. På fredag är vi lediga. På lördag konfirmeras vi och på söndag är sista gudstjänsten.
Roligaste idag är att jag inte hittar till guldfågeln och mamma kunde inte skjutsa mig.. ledsen.

ÖNSKA MIG LYCKA TILL ATT HITTA! ;)

Så jag avlsutar med det jag började med.
Blog u later

Anmäld


Har anmält mig till våran fösta tävling tillsammans.
En LD och en LC den 9/7, eriksmåla ponny cup.

Jag har bara hoppat henne en gång i skogen så får hoppa lite nu hemma sen får vi se hur det går helt enkelt ;)
Wish me good luck?
Nu ska jag sova. Klockan står på 07.00. PUSS

Veckan

Nu ska jag göra "schema" varje vecka och nu ska dom bannemig följas.
Om det absolut inte kommer något i vägen. Detta är denna veckan då.

Måndag: Dressyr/Jag&Mamma
Tisdag: Markarbete, bommar m.m
Onsdag: Rida ut/Mysrida
Torsdag: Dressyr
Fredag: Hoppa
Lördag: Vila
Söndag: Dressyr/Skogen (dressyr i skogen?)
ponnyplutt

Film från dagen

Jag jobbar fortfarande på att ha stadigare skänkel och stilla hand. Även om jag faktiskt ibland behöver hjälpa till genom att leda henne innåt. Tygeln glappar osv.

I skritten använder jag skänkeln en hel del, där hon är lite segare. I traven behövs den inte lika mycket för hon har lite mer energi där. Men både när kag rider lätt och sitter ner så "skänklar" jag automatiskt. Så det är att träna upp benen så jag blir mer stadig, det är inte att jag sitter och bankar hela tiden ;)

Visst var hon fin i Schabraket? :D

Provridningsfilmen ;)

Det fanns så mycket önskemål, så många olika. Så jag klippte in lite från alla.
Jag vet att man inte ser så mycket på någon, men detta är det jag har att ge. 
Såg att jag råkade skriva "makrus" istället för markus, men han heter igentligen markus.

Dom som fortfarande är till salu är Pompe, Paddy, Jordan, Gandalf, Markus och ev. Rocky.
Insåg precis att alla fortfarande är till salu x)

Gillar ni detta? :)

Chancy 27 juni

Red inte fram så länge, skrittade en stund och travade en stund och tog lite galopp. Jag jobbade inte så mycket i galoppen, lät henne galoppera på och så, men ändå ville hon jävlas lite och fick lite egna åsikter.
Bakbenen ut och upp i luften. Så jag blev lite småsur, tryckte på ordentligt fram och då tyckte hon det var kul det med så då var det full fart som gällde x) haha. Jag är HELT jättekär i henne och det kommer nog bli lite svårt att lämna henne ..
Men när det blir vet ju inte.
Efter lite race så satt mamma upp som planerat. Hon travade och skrittade och galopperade. Då flög hon i luften igen, men mami höll sig kvar x)
Ja.
Hon har lite bus i sig den lilla ponnyn.
Men det va inget jobbigt för henne idag, mest kul lixom. Imorgon blir det håra tag igen ;)
lite sådär halvful bild.
Men här ser ni min outfit för dagen ;)

Till stallet nu!

Nu ska jag åka till stallet. Ska försöka hinna rida innan kl 6 då paddocken är upptagen. Får se om jag hinner.
Jag ska rida en stund och troligtvis ska även mami sitta upp och rida en sväng.
Ikväll kommer även filmerna från provridningarna upp. Så ni har tills ikväll på er att rösta.
Ikväll får ni även reda på mer om jag skulle på tävling eller inte.

Och eftersom mamma följer med till stallet blir det såklart film från ridpasset.

KÄNNS SOM EN BRA KVÄLL VA? :)



Och jag har tänkt stanna i stallet tills Sara kommer hem igen. Håller alla mina tummar att det kommer med en prickig liten sak hem till KBF.
HOPPAS :D

MYSBILDER

haha, hur söt får man bli ?(A)

Tänkte om

Jag tänkte lite på det där med provrdiningsfilmerna. Och jag kommer inte lägga ut film på någon av hästarna som är till salu.
Så alltså kommer dom rösterna att räknas bort.

För ni som vill rösta om går det, men då tar jag bort dom gaml rösterna!

Pompe, Paddy och Jordan är fortfarande till Salu och ni kan inte rösta på dom.

RÖSTA HÄR!
DOMMA KAN NI INTE RÖSTA PÅ!

Dagens planer

  • Kyrkan fram till kl 4
  • Stallet
  • Rida och även mamma ska.(troligtvis)
  • Smörja

Hem och chilla. Städa rummat, fixa iordning lite och ja, något mys.
charmigaste bilden ever ;)

Rätt?


Svar: Det finns ju inte precis en regel som säger att jag inte får det. Jag kommer inte lägga ut några längre klipp, utan alla kommer vara runt ca 30 sekunder, inte mer i alla fall. Och jag skulle ALDRIG lägga ut något som ser dåligt ut.
Visst, det kanske inte ser bra ut när man provrider, men då är det ju mitt fel och inte hästens.
Men så länge jag inte lägger ut något som ser dåligt ut, eller något som skulle kunna påverka någon från att köpa den hästen.
Det är trots allt mina filmer, och vi hade rätt att filma.

LÄNGTAAAARRR!!


Provridningsfilmer?

Fick önskemål om att lägga upp filmer på när jag provridit andra hästar. Och det kan jag göra. Dock blir det nog lite mindre snuttar och lixom inte så mycket runt det.
Men jag kommer först och främst lägga upp ifrån två hästar, och ni får bestämma vilka.
Ni får rösta på hur många ni vill, men ni behöver såklart inte rösta på alla. Ni kan ju skriva bara en om ni vill det.
Om ni röstar på fler vill jag att ni skriver dom i ordning, alltså tex:
1. Rocky
2.Paddy
3. Pompe
osv..

Rocky


Paddy


Pompe


Jordan


Gandalf


Markus


Så vilka vill ni se?

Sista veckan,

Nu har jag bara 4 eller 5 dagar kvar i kyrkan. Om vi hinner med allt så slipper vi den sista dagen och då blir det bara 4. Känns trots allt inte allt för jobbigt. 4 dagar är ju ingenting, och jag har ändå inte så mycket att hitta på, får varke sova över med någon eller vara ute sent så det skadar ju inte.
På lördag konfirmeras jag och på söndag är den sista obligatoriska gudstjänsten. Sen börjar mitt sommarlov.
Härligt.
Allt som hänt under sommarlovet just nu drar vi ett sträck över, sakar man gör som man inte borde.
Hur mycket jag än vill kunna vara "fri" så kommer det vara lite som ett fängelse.

Men en annan rolig sak.. Tävling inbokad!
Skriver mer om det när allt är klart! :D:D

Bilder från badet

mycke inzoomad, men hur söt? (A)
Såklart skulle hon rulla sig efter också.. blöt och spånig .. mums.

Vad vill ni se mer av?

Jag brukar inte gilla att man frågar läsarna om saker och man brukar inte få så mycket svar.. men.
Mina läsare verkar försvinna så, vad vill ni se mer av här på bloggen? Vad är det som saknas?


Chancy 26 juni

Hon har ju vilat två dagar så det passade ju mer än perfekt med att gå ner och bada med hästarna.
Jag har aldrig badat med C så det blev spännande. Först ville hon inte gå i, så vi testade med lite draghjälp och då nästan sprang hon i. Vi gick upp och ner och fram och tillbaka till ön, blev aldrig av att vi simmade, men hon plaskade en aning med benen och stoppade mulen under vattnet och blåste, så det sprutade vatten.
Söt. 
Hon tyckte det var skitroligt :P haha.
Jag har en del bilder sm kommer upp lite senare.. så länge får ni ett litet smakprov :)
Cassandra&Nico Jag&Chancy Matilda&Rhona Moa&Dance

Kalmar

Nu bär det av mot Kalmar. Känns skönt. Det blir också bad med hästarna, kanske blir endel bilder ;) 
Har fått reda på att hon älskar att bada så det ska nog gå bra.
Sen vill jag också säga att nej, jag pratar inte om Sir Paddy här.
Men ja, måste som sagt packa ner datorn nu, för bilen avgår mot kalmar.



Diss

Metallic boots från CatagoMetallic boots från Catago
Jag måste dissa domma bootsen. Dom är grymt snygga det måste jag erkänna, och dom silvriga håller riktigt bra men jag vill dissa dom guldiga.
Jag har användt dom en gång och dom är redan slitna, asså den guldiga färgen försvinner så dom blir silvriga.. 
Lite synd för dom är snygga annars.

Film

Nu blir det film, och vi har VHS här och alltså jättegamla filmer, men jag ska kolla på Spy Kids ;) haha

Tävlingsoutfit

Snygg och stilren
Hjälm - GPA
Kavaj - Animo
Stigbyglar - Soft Up
Schabrak - Glen Gordon
Benskydd - Hööks
Stövlar - Mountain Horse

Saknar luggen

Jag sitter här i min sommarstuga och väntar tills vi ska åka hem imorgon.
Saknar luggen där hemma.. (det fick bli luggen, då det va det bästa xp haha)

Godnatti

5,Nu väntar sängarna på mig och emmy.
Vi har haft en grym dag med midsommargänget hos Lena med mycket skratt. Nu går vi och lägger oss ;)
Hoppas ni har haft en mysig midsommar. Godnatt!


Köpingsvik

Soldäck
Nu drar vi till borgholm, köpingsvik.
Underbart.
Hade kunnat va liiite bättre väder, men jaja.

Chancy

Chancy är en låneponny som för tillfället även är till Salu.
Jag har inte haft henne så länge, men av det jag fått se av henne så är hon en underbar ponny och en jättebra vän.
Jag säger faktiskt så att hade jag varit lite mindre så hade jag faktiskt inte tvekat på att köpa henne.
Hon är ett rödskimmel sto på 144 cm och är imorterad från holland. Hon har med ägaren gått upp till LB hoppning och har en bra teknik. Hoppar i princip allt du styr mot. Kan bli fin i dressyren med lite jobb.
Chancy älskar godis, uppmärksamhet och att hoppa^^
Jag hoppas att hon kan stanna hos mig ett tag till då jag trivs väldigt bra med henne.


Lite för fint (A)

Jag älskar rosa, dock har jag ingenting rosa, förutom ett halvkasst pannband från hööks. Typ 7 stenar som trillat av..
Jag har en rosa tröja, svarta boots, svarta stövlar, svarta ridbyxor också. Nu är det bara ett rosa schabrak + lindor som ska dit sen kan jag se ut NÄSTAN såhär..
Får se om det blir så någon dag^^
Haha.
ROSA :D:D

Shopping @ hööks

Det jag köpte idag
1. Fleecetäcke
2. Benskydd fram
Det mamma köpte för några dagar sen till mig.
1. Två tävlingströjor. En kort och en lång, allid bra att ha.
2. En marinblå t-shirt

Hööks snyggaste schabrak

Jag måste säga att hööks snyggaste schabrak är solklart detta. Just i denna färgen och allt. Det är skitfint, ännu snyggare hade det varit om dom tog bort loggan Loggan förstör lite av schabraket.
Men jag älskar färgerna, galet snyggt är det.
Vad säger ni, hiss eller diss?

ingen ridning

Det blir ingen ridning idag, mamma och pappa har inte tid att åka ut till stallet och det är ingen annan där över 18 så hon får vila två dagar, gå i hagen och tjocka sig. 
Sen nästa vecka ska jag kolla med tina (ridskolechefen) om vi kan släppa ihop henne med någon/några andra hästan så hon får lite sällskap.

Men nu får hon alltså vila, så jag tror det blir en ordentlig borstning på söndag, då jag inte har tid idag och imorgon.
Vi ska även troligtvis gå ner till hästbadet med några häsar och bada på söndag. Om hon gillar att bada, det får vi se?

Ja, nu vet ni lite hur hennes schema ser ut :)

Midsommar 2011

Idag är ingen vanlig dag inte. Det ärmidsommar. Det ska firas på öland tillsammans med min familj om min kompis Emmy.
Men innan det ska jag packa ner lite kläder eftersom vi är där i två dagar och två nätter. Jag ska till stallet och rida lillen, sen blir det väll tillbaka hem och bestäma vad jag ska ha på mig. Jag ville ha min fina klänning, men jag vet inte längre.. Det är grått på hela himelen..?

Vi får helt enkelt se hur det blir. 
Just idag är nog uppdateringen inte så jättebra, men jag tror inte heller att så många andra sitter vid datorn en dag som denna så det kanske inte spelar så stor roll? Nu ska jag bara klä på mig och åka till stallet så jag har en sak avklarat. Åker nog förbi hööks på vägen och köper ett par benskydd också.. har fått låna Saras hela tiden än så länge, börjar få lite skuldkänslor ^^ haha.

See you later, alligator :D


Hjälm

Svar: Haha, du är den enda som tycker den är snygg typ. Gillar den inte så mycket, har den eftersom den är svalare än min Charles Owen. 
Jag svettas sjukt mycket under hjälmen när jag rider, alltså så mycket att det går igenom hela hjälmen och ut på läderbanden, och då blir det fula märken, så jag har den andra för att inte förstöra min fina hjälm^^ 
Har den på tävling :)


Allting har en mening.. är det kanske min tur nu, att få min prins?

Jag kommer så ihåg stunden du fångade mitt hjärta. Stunden du fick mitt hjärta att gråta av lycka.
Stunden då det var du och jag, dom få minuterna det var vi. 
Och jag var så glad, flera dagar efter, jag var världens lyckligaste. Jag skulle bli hästägare och det skulle bli du och jag. Men dagen vi skulle hämta hem dig, den kom aldrig. För du blev aldrig min, vi sågs aldrig mer.
Dagarna gick, jag mådde inte särskilt bra, men efter veckor så estämde jag mig för att gå vidare och ge det hela en ny chans. Jag trodde jag kunde bli glad, lycklig.
Så några veckor senare kom det en ponny hem till mig. Även om kärleken mellan mig och honom inte var alls lika stark som våran så var jag glad. Jag hade mycket motgångar, jag var inte särskilt glad. Det som borde funnits i mitt huvud varje kväll, det fanns aldrig där. För det jag alltid tänkte på och alltid drömde om, det var DU. Jag undrade vart du tagit vägen. Om du var såld och vad du gjorde nu. Jag försökte sluta tänka på dig, men jag kan inte kontrollera mina drömmar så det gick inte så bra.

Så tillslut gjorde jag ett nytt försök att faktiskt få känna dendär känslan igen, känslan som du gav mig. 
Och nu är vi här igen, på samma plats där allt började. 
Jag letar ponny, du finns där på en annons på internet. Min mage vänds åt alla håll och kanter när jag ser på filmerna på oss, på bilderna på dig. På annonsen. Hur länge kommer den egentligen finnas där, kommer jag att hinna, att ens träffa dig igen?
Kommer jag få bli lycklig nu? Kommer gud vara på min sida, kommer jag få pussa min prins ännu en gång?
Är det min tur nu?
Snälla säg det.. för så mycket som jag saknat dig, det är inte normalt..

Gästbloggning

hej alla som läser bloggen.

länge sen sist man skrev inför alla dessa människor. så ni har väll redan gissat vem jag är? Carina Svensson här iaf :D flesta vet väll vem jag är men tänkte berätta för dom som inte vet.

Jag heter som sagt Carina Svensson och är född 97 och är 14 i höst och i höst börjar jag även åttan i Madesjöskolan. jag bor i en håla utanför nybro som kallas örsjö,jag har 3 st ponnys som jag rider och 2 av dom tävlar jag. tänkte berätta lite om dom:

Zac: min underbara prins! maxad d-ponny och är 16 år,ägt han lite mer än ett år och vi tävlar i hoppning,just nu på LA-nivå men årets mål är kvala till MSVB och även starta det,just nu har jag två nollar i LA,det känns verkligen som vi kommer nå årets mål då han är så galet fin just nu. helt sjukt underbar är han,även i markabetet just nu.



Nellan är min underbara c-ponny som är född 93 och rids endast hemma nu då jag är förstor men på tisdag ska jag faktiskt tävla en klubbis med henne,mest för skojjskull. har ju tävlat med henne innan och då hann vi LB i hoppning och p70 i fälttävlan.



Kelly är min andra d-ponny som jag delar med min syster. hon är 144 i manhöjd och är född -90 (21 år)
men lika fräsch som en 3åring! har endast ridit henne iår så vi har inte kommit jätte långt i tävlandet men
vi satsar på fälttävlan och vi ligger just nu på p80 och målet för i år är p90 som vi hoppas vi kan starta nu
slutet av sommaren/början av hösten.



Carro har jag kännt i ett år nu,lite mer än ett år. vi har träffats lite och så,och vi har bäst humor! fattar du carro? BÄST! men iaf. vi är väll vänner nu iaf efter alla omständigheter elr vad man ska säga ;). men sluta inte läsa carros blogg för den är grym ju!

kan tillägga  att jag saknar blogga här,ni var underbara bloggläsare! men nu för stunden bloggar jag tillsammans med lina på http://ryttareochhast.blogg.se/. dock suger min uppdatering då jag är lite seg ;).

/ Carina


Ang utmaningarna

Jag ska göra allt som ni önskar, det har jag ju lovat.
Men på trean här, jag tror inte vi får rida i grimma och grimskaft här, då jag står på en ridskola. Får man det så kan jag göra det. Annars får det bli i damsadel.

Dom två översta ska jag kombinera, men jag tänker inte göra det förens vädret har vänt.
Jag kommer rulla mig i lera och sedan göra bomben :P

Hoppas ni längtar?:P

Hur ser det ut?

Jag fick en bild av Carina hur min blogg såg ut för henne.. det är typ grått på sidorna..?
Är det så för er med?
Eller är det som för mig? Ser det ut såhör? :)

Ny header

Vad tycker ni då?
Jag ändrade bakgrunden och headern och la dit många nya bilder, kan säga att dom flesta bilderna har Sara fotat :)
Vad tycker ni, får den en hiss eller diss?


Nytt hos cheval

Allround schabrak Titanium från Glengordon 2011
Cheval har fått in grymt fina schabrak.
Jag är lite sådär jättekär i det vita. Jag brukar inte gilla alla sortes vita schabrak, det måste lixom vara det där lilla extra på och detta var verkligen så.
Med vad jag vet har glengordon bra kvalite?
Och till ett bra pris, finns för 439:- här :)

Chancy 23 juni

Idag blev det ett pass i paddocken. Tänkte jobba mycket med galoppen, många fattningar och verkligen sätta mig på henne och rida som bara den. 
Vi kommer dit sen.
I skritten och travem var hon fin, jag kunde länge henne och korta upp henne, hon kunde öka och minska och var riktigt börjbar. En riktig pärla.
Sen när jag skulle ta galoppen så gjorde jag först massa fattningar och var noga med att hon inte fick slippa jobbet och sticka upp huvudet i luften, då kan jag ju inte påstå att benen hänger med :P
Det gick bra, och det gick även bra när jag tryckte fram henne så hon tänker framåt i fattningarna. Sen när jag jobbat med fattningar ett tag och galopperat igång så tog jag in henne på volt och började jobba. Då blev hon rent ut sagt en liten bitch ;)
Bakbenen ut åt alla håll och så fort hon fick chansen var det tvärstopp. 
Så ställde mig upp och jobbade i lätt sits tills hon accepterade det och satte mig sen. Det blev mycket bättre, men det är en hel del att jobba på :)
Blev varken privatlektion, bilder eller filmer idag :/


Till stallet, rida och ja?

Jag har precis ätit lunch och bytt om. Måste plocka iordning på mitt rum nu, sen åker jag till stallet.
Jag vet inte om jag rider själv eller om Malin har tid till en privatlektion. Skulle vara roligt att höra vad hon har att säga om lillen :)
Men vi får se helt enkelt. Jag drar nu i alla fall och filmkameran hänger med.
ses ;)

Fler bilder från gårdagen

Bilderna är nog ganska lika dom jag la upp innan eftersom alla är typ tagna i samma sekund. 
Ända skillnaden är väll att Sara fotat domma.

Godmorgon

Hej allihopa.
Jag gick upp lite tidigare idag, ska sminka mig också och fixa mig lite mer idag så behöver lite mer tid. Vi ska nämnligen ta gruppfotot idag med konfan. Och då måste man ju se lite bra ut?
Just nu sitter jag i pyjamas så ska börja fixa mig nu, har lite brottom skulle jag tro. Jag är också glad idag för vi har bara halvdag idag. Så vi slutar vid halv 1. Då drar jag direkt till stallet. Ska kolla om jag kan ha privatlektion för Malin annars blir det väll att rida själv.
Jag tar med mig filmkameran och kollar om någon vill filma. Jag ska verkligen anstränga mig till tusen idag när jag rider och försöka rida perfekt. Wish me good luck? ;)

Men innan jag sticker till stallet kommer jag att blogga lite. Jag har även ett inkägg med BILDER pågång ;) haha.
Jag vet att ni vill se dom ;)
BTW. Jag tänkte göra en ny header då denna bara var tillfällig. Något förslag på hur det ska se ut?


VÄRT ATT LYSSNA PÅ

bara ett citat.

bakom tårarna kommer ett litet leende lysa en dag.
det är något alla barn vet, men som alla vuxna glömt

För mycket?

Känns som att det blir grymt mycket bilder och filmer nu.
Är det bra eller dåligt, för mycket eller lagom?

Jag vill ju inte att ni ska bli trötta på alla bilder.. Så vad tycker ni om det? Ska jag fortsätta lägga ut filmer och bildeeeeeeeeeeeeer? :D

Ännu mer bilder, fasst från idag

charmigt?;)
favoritbilden ;)
fina ponny ♥
Anna har fotat

Bilder/film?

vilma om Dusty, Chancy:
hej :)! förstog att du gav upp dusty, han verkade inte som någon lätt ponny. men det var inte ditt fel, du är jätte duktig! din nya lilla ponny är så söt och ni är ett skitsnyggt ekipage :D 
kan inte du lägga upp någon film när du hoppar henne? skulle vara kul och se hur hon hoppar :) kram och lycka till ♥

Jag har tyvär ingen film när jag hoppar, då hon kom i lördags och första gången jag hoppade var idag och då blev det bara bilder. Men jag kan lägga upp bilder, vet även att Sara fotade så kanske kommer några fler sen om hon vill skicka dom :)
Men det finns en film på henne på hennes annons när ägaren rider!
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=496902

Film från igår

Jag tänkte lite på endel tips jag fått, men allt gick inte så bra, det med att korta tyglarna, det gick sisådär. Det med att sitta mer stilla med handen gick faktiskt ganska bra. Och att inte sitta och skäänkla hela tiden, det gick bra. HAHA, dock så måste jag träna en hel del på min balans, för när benen flyger åt alla håll och kanter så är det för jag balanserar med dom typ, inte att jag skänklar ^^
Snuttarna är ganska korta eftersom jag red oseriöst resten av passet typ :P
Och jag måste säga att jag brukar använda sport bh, hade bara glömt den igår.. ;)

I slutet är det meningen att jag ska ha långa tyglar btw, jag travade av henne :)
POSITIV kritik tas emot i MÅTTLIG mängd ;) Det är trots allt jag som rider och inte ni :P
Ni som kommenterat med en massa kritik innan får gärna skriva igen vad ni tycker jag jorde bättre/sämre? :)

Bilder från igår

Bilderna som ni önskade ;)
Igga gärna hur jag sitter på endel bilder x) har ingen kontroll på varken ben, kropp eller fötter x)
Foto: Moa/Anna

Chancy 22 juni

Hade henne på lektionen idag. Det var sista gången så vi hade lite flummridning och hoppade i skogen.
Jag tog en liten chansning. Har aldrig hoppat henne innan;)
Hon var lite seg när vi red fram, men jag hade inga sporrar eftersom jag inte visste hur hon blev vid hoppningen.
När vi började hoppa på hindret i paddocken så tände det till i hjärnan och hon blev riktigt glad.
Hon var helt okomplicerad och jätteärlig på hinderna. 

Sen rundan i skogen var väll ingen hit precis, men hon tyckte ändå det var kul.
Hon tvekade på vartenda hinder, men med lite övertygning så hoppade hon. Stannade på ett hinder men annars hoppade hon resten med lite kråkhopp. Men öronen var spetsade och hon tyckte det var kul. 
Så jag tyckte också det var kul.

Jag har lite bilder att bjuda på, om ni vill se :)
smakprov, resten kommer sen

Lägret

Jag kan ju fråga, är ni förvånade att jag aldrig hann fixa några tidsinställda inlägg? Nej x)
Jag kom i alla fall hem runt halv 5. Sen åkte jag i princip direkt till stallet. Red C på lektionen m.m
Men jag är hemma i alla fall så alla vet ;)
Bloggar mer.
cya

Dusty, Chancy

Nu tar jag det en sista gång och förklarar det hela. Jag vill inte ha fler frågor om dett nu, så nu tar jag det en absolut sista gång.

Dusty står fortfarande i våran ägo på alla papper osv. Men som sagt, jag trodde att jag skulle klara av det, men till slut gick det för långt. Jag klarade inte av honom. Jag blev rädd, ledsen, förvirrad och helt tappade livslusten.
Så vi bestäme oss att ge honom ännu en chans, att han fick åka tillbaka hem.
Och så blev det. Det gick på en vecka. Från att vi tog beslutet. Han åkte tillbaka till odensbacken. Så nu står han där och dom kommer nu att ha kvar honom där. Alltså, han kommer inte säljas vidare och jag tänker inte ge ut någon kontakt/uppgifter till dom till någon. Om jag får reda på något skriver jag det i bloggen. Det är så nära ni kan komma honom. 
I alla fall. 

Chancy är då en ponny som inte är våran. Det är odensbackens ponny och vi kan säga att vi typ "bytte" häst. Så det är alltså dom som äger henne men jag rider henne.
Hon är även till salu.
Ett sto imp. holland 144 cm mankhöjd. Har gått LB hopp.

Mycket mer vet jag inte :)

Så det är så läget ligger till.


SVAR


Svar: Jag gillar inte att svara på detta sättet, eller som jag gör nu, försvara mig.
Men ibland så går det alldeles för långt. 
Jag vill inte påstå att jag sitter och rider som en ängel och jag var skeptisk till om jag ville lägga ut filmen då det faktiskt ser ut som att jag sågar.

Det var andra gången i hela mitt liv jag satt på hästen, och jag har INGEN som känner henne och kan hjälpa mig.
För det första vill jag säga, jag vet hur det där perfekta ekipaget ser ut, den som har perfekt sits, perfekt hand, perfekt form. där allr är perfekt. Och det är väll dit vi alla vill en dag? eller?
Denna hästen söker sig gärna neråt, ibland/oftast för mycket neråt vilket leder till att hon går på bogarna. Och en häst som går på bogarna håller inte länge. Därför är jag ganska hård mot henne och är sträng med att hon ska gå i uppförsbacke. Jag kan inte sitta och rida fram det med små hjälper. Det är något jag kommer kunna göra tillslut, men i början måste jag vara bestämd för att hon ska förstå att med mig ska hon inte komma undan och gå på bogarna.
Och när jag försöker få henne i uppförsbacke så blir huvudet gärna uppe i himelen. Och vad jag har lärt mig så hjälper det att LEDA med innertygeln. Så även om det ser ut som att jag sågar så vill jag faktiskt ärligt säga att jag sågar inte ner henne i någon form. Jag gör det lättare för henne, leder henne och visar henne neråt samtidigt som jag håller stödet i yttertygeln som också säger stopp för hur långt ner hon får gå.

Och till skänkeln, den är inte särskilt bra, nej. Ganske hemsk. Men jag har ridit henne utan sporrar eftersom jag inte känt henne. Men sporrar är något jag lärt mig att jag behöver för att hons ka bli kvick och lyssna mer. För nu innan har hon mest gått emot skänkeln och inte lyssnat alls. Då sitter jag gärna inte och låter henne göra det.

Som sagt, jag tycker det är bra att ni ger positiv kritik m.m. Men ibland går det lite över gränsen.


UTMANING


Chancy 21 juni

Red barbacka idag. Skrittade fram i skogen och sen blev det lite jobb i paddocken. Inte så seriös ridning precis, mest kul.
Men hon tyckte det var kul att jag inte hade någon sadel. Så vi racade lite med ^^ Och testade byta galopp, vilket hon också kunde :)

Men hon var ganska fin idag. Testade även att försöka tänka på den kritiken man fått. All positiv kritik, det andra skiter jag i. Och det gick ganska bra, men jag har endel att jobba på :)

Vill ni ha film & bilder? :)

Hemma och stressad.

Jag har varit hemma en stund nu.
Är jättestressad. Måste duscha, fixa mig, packa, köpa godis och fixa tidsinställda inlägg.
Hur ska jag hinna?
Jag får väll helt enekelt tvninga mig att hinna.

Ska duscha först, sen ska jag packa så jag har med allt. Bloggar senare ;) 
PUSS


BTW. ibland hittar man saker man själv inte visste om ;)
http://ponnysanning.blogspot.com/

Jag visste att hon gått på ridskola, men ja ^^ haha

Film på Chancy

Vid 5.32 ser ni första galoppen. Man ser inte riktigt på filmen, men visst är den typ 2 taktig, eller 4 taktig. I alla fall inte 3 taktig, eller ? ;) haha
Och vid 5.50 ser ni hennes försök till bocksprång ;)
Btw, jag hade typ ett hål upp ifrån mina dressyrläder och fötterna är typ inte under magen ;)

Godnatt

Dags att sova. Klockan står på 07.30 och jag ska till kyrkan vid kl 9 som vanligt..
Fun.

Chancy 20 juni

Tänkte rida i paddocken, skrittade fram på slingan och gick sedan in i paddocken, men det gick inte så bra, för det var vatten överallt och hon kunde knappt gå där. Så jag travade ett varv på slingan sen gick jag in i ridhuset.
Red inte något speciellt ni vet, kände mest på henne lite som igår, fasst lite längre pass och lite jobbigare.
Hon var ganska svettig när vi var klara. 
Idag så förstod jag även varför jag tyckte hennes galopp var så rolig. Hon har inte riktigt 3 taktig galopp, utan hon mest pinnar på som hon själv tycker x) 
Så jag försökte trycka på henne framåt och få fram en 3 taktig galopp. Och då tyckte hon det var så kul så hon typ försökte bocka lite, med det gick inte så bra xp SÖTE.
Galoppen blev bättre i slutet, men ja lite konstig var den allt ;)

Skrittade av nere vid volten. Vi skulle försöka ta lite bilder.. men myggen förstörde allt ;) haha
Mina framskydd passar heller inte på henne så fick rida med lindor :P
VILL NI SE FILM? :D

Smeknamn?

Har ni lust att hjälpa mig?
Jag vill komma på ett smeknamn åt Chancy, känns så jobbigt att hela tiden säga Chancy, så just nu säger jag hästen.
Josse kallade henne luggen, vilket var gulligt, men jag vill ha något som låter bra xp haha och som är lätt att säga..

Ge förslag?

Outfit


Jag älskar rött så detta blev en rolig grej.
Vad tycker ni då, lyckades jag? Passar det på ekipaget längre ner?


FILMTIPS


Jag måste nog erkänna att jag sett sjukt många sorliga filmer i mitt liv. Så jag ska försöka.

  1. Flicka & Flicka 2
  2. the last song
  3. Charlie st. cloud
  4. Mannen som kunde tala med hästar

Det var typ dom. eftersom jag inte fick ta dom du skrev över :)

Äntligen hemma

Woho. Nu är jag fri för idag. Känns helt sjkt. Klockan är halv 5 och hela dagen är som borta.. KUL.
Slutklagat för idag.

Jag lovade mami att äta hemma, vi ska ändå äta snart så no problems.
Sen efter det drar jag till stallet. Och så stannar jag där tills ikväll. När jag ändå är ledig ska det utnyttjas ;)

Hööks har även endel rea så jag kikade in där. Får se om det blir något. Känns så jobbigt. Vill inte köpa några nya saker eftersom jag inte vet hur nästa häst kommer bli. Liten/stor, Kraftig/tanig.
Ja ni förstår.

Men någonting till mig kan ju aldrig skada ^^
Mamma ska filma när jag rider idag, och idag är batteriet laddat så nu får jag nog ner lite mer på film. Blir inget intressant jag skriver så får avsluta med ett hejdå!

Tillbaka till kyrkan

Bloggar när jag kommer hem ;)
SES

Bilderna på Chancy


ALLA BILDERNA ÄR TAGNA AV SARA CARLSSON!

Där misslyckas kingsland

Pompano jeansshorts från KingslandPompano jeansshorts från KingslandDaytona beach linne från Kingsland
Jag bara måste säga att detta är nog bland dom största missarna kingsland npgonsin gjort.
Dom är varken, snygga, stallkläder, eller  verkar ha någon passform..?
Fet diss

Till kyrkan

Nu drar jag till kyrkan.
Jag kommer hem på lunchen så kanske hinner blogga då. Vi får se.
Men jag ska i alla fall dra till kyrkan nu.
Har inget intressant att skriva. Uppdateringen kommer ligga lpgt under tiden jag är och "pluggar". Men ni får helt enkelt stå ut.

Vi ses. PUSS


r.i.p chabokie.

Om jag bara hade ord som kunde få dig må bra.
jag vet inte hur det känns, men för mig känns det förjävligt.. så jag tror jag vet hur svårt du har det.

Svar


Svar: Jag vet ju inte om det är just Dusty du tänker på men om det är det så kan jag säga att han finns där han va innan. I Örebro i ett litet stall utanför stan. På en hästgård. odensbackens ridcenter. Och det är troligtvis där han kommer stanna. Han kommer i alla fall inte bli till salu igen, inte på ett bra tag i alla fall. :)

Utmaning nr 3 - film när jag rider Chancy

Film från dagen.
Hoppas ni inte trycker ner mig nu. Första gången jag sitter på h ästen. Hon är på ett nytt ställe och kunde inte koncentrera sig särskilt mycket. Hon ville bara kolla på annat.
Men supermysig i alla fall :)

Godnatt.. kyrkan imorgon

Nu kommer mitt liv bestå av 40 % sömn 40% kyrka och 20% stall.
Hade gärna varit 50% sova 50% stall.
Men jag måste orka sista biten av konfirmationen nu. Trots allt nästan bara 1 och en halv vecka kvar.
Så nu ska jag gå och lägga mig, för att gå upp vid halv 8 och sedan tillbringa halva dagen i kyrkan, eller från kl 9 till kl 4. Efter det ska jag till stallet och rida. Men hur kull lixom.
Det är sommarlov och jag är upptagen med plugg 6 timmar om dagen -.- så när jag kommer till stallet är alla redan så trötta att dom åker hem typ..

Jaja, jag får väll acceptera det helt enkelt ;)
Nu ska jag sova. Måste lägga mig i tid, är ju nästan som skola imorgon..
random bild

Utmaning nr 2


Jag vet inte riktigt och det är någon bästa kompisa man har.
Alla vänner som finns i stallet, alla tillsammans blir så jäkla underbart!
Vi har alltid sjukt roligt tillsammans och det är helt galet hur sköna personer kan vara.
Så jag vill säga att ALLA är mina bästavänner :D


ibland bara älskar man er ;)


FÖRTYDLIGA

Chancy är alltså inte min ponny. Det är en ponny jag lånar för att dom ska kunna ta hem Dusty. Dom hade inte plats för flera hästar så vi fick lösa det genom att jag tog hand om en av deras ponnyer. Och dom planerade att sälja Chancy så jag kommer alltså "hjälpa" till att sälja henne.

Så nej, hon är inte min häst. :)


Utmaning nr 1 - En outfit


Och dom flesta vet väll vem Carina är, men för er som inte vet.
Här är hon och Zac!

Chancy till salu

Nu är hon till salu.
Hade jag varit lite mindre så hade jag faktiskt inte tvekat. Inte av det jag sett av henne än så länge.
Här hittar ni henne.
Tävlingsponny. Hästar säljes

Chancy 19 juni, första dagen

Idag var första ridpasset på den lilla ponnyn och förvånad blev jag när jag faktiskt inte såg jättestor ut på henne.
Jag kan säga att hon var supermysig och glad hela tiden, som om hon älskade allt med livet ungefär. Supersöt.
Jag skrittade fram en stund och red inte så länge. Jobbade henne lite i skritten och traven. Och jag har inte så mycket att säga, red inte särskilt seriöst. haha.
Men jag är lite småkär för hon var verkligen jättemysig.
Tog lite galopp i slutet med och herregud säger jag bara. Jag typ satt och skrattade på henne för hon var så rolig. Hon typ blev jätteglad och sprang på som bara den. Jobbade henne något varv på volten men annars lät jag henne bara springa lite. ^^
Söte.

Framöver ska jag rida lite mer seriöst ^^

Har både bilder och lite film. Dock kommer det nog inte förens imorgon då min dator är full och jag håller på att lägga över allt på hårddisken, vilket tar sin lilla tid:P
Men dom kommer att komma både bilder och filmer ;)

Smakprov på en av bilderna jag lyckas få in på datan ;)

Mina schabrak + dom som snart är mina

Jag tänkte lägga upp bilder på alla mina schabrak.
Har dock inte så många men några i alla fall :)

1. Vitt Showmaster
2. Ljusblått/svart Showmaster
3. Blått Showmaster
4. Marint Showmaster
5. Svart Showmaster
6. Grått Schockemöhle
7. Union Jack John Whitaker
8. Svart John Whitaker


Och dom som är påväg hem till mig.

1. Brunt Lamicell
2. Turkost Scapa, delas med Sara
3. Rött John Whitaker, delas med Cassandra


Det var det :)

Till stallet nu!

Nu ska jag åka till stallet. Har klätt upp mig med mina smutsiga JW brallor. Får se vad jag tar för schabrak för att passa. ;) haha.
Tror det blir det svarta JW faktiskt, med det lär vi se. 
Jag ska fota alla mina schabrak med som lovat och Anna kanske knäpper några bilder när jag rider. Har även fått en utmaning att filma när jag rider henne. Så mamma får väll filma.

Jag har INGA planer alls för idag. Ska ta det lite lugnt, känna på hur hon är och lägga upp passet efter hur hon känns.

Stannar där ett tag så ses inte förens ikväll. Då blir det bilder och filmer :)


Schabrak?

Vill ni att jag lägger ut bilder på alla mina Schabrak. Har typ 10 st men alltid något? :)
Eller något annat?

Veckans utmaning!

Har helt glömt bort detta. Men nu kan ni utmana mig igen!
Vad vill ni att jag ska göra?

Filma när jag rider Chancy? Bada med kläder + bild/filmbevis, äta 1 myra. Göra en outfit.
Ja vad vill ni att jag ska göra?

UTMANA MIG!


Ministrant

Jag hade helt kopplat bort att jag skulle vara ministrant idag så hade tänkt sova länge och sticka till stallet sen. Men det kunde jag inte. Utan jag fick sätta klockan på 9 och vara ministrant i en timme för att sedan åka till stallet. Segt.
Jag hatar kyrkan så ja ;)
Men detta är min sista gång som jag är ministrant, sen har jag den sjukt sega läsningen kvar. Sen ä jag FRI!

Men ska inte sitta och skirva om det tråkigaste i världen. Ska snacka om det roligaste ;)
HÄSTAR! För det är ju därför ni läser min blogg, right? ;)
Ska ju rida Chancy för första gången idag, jag är jättenyfiken på henne. Vilket ni sökert redan vet för jag har skrivit det ett antal gånger. Sadeln låg ju inte perfekt, men med en eller två paddar tror jag det blir riktigt bra;) Och en kortare sadelgjord :) Tränset borde passa, annars får vi ju lösa det på annat vis.

Men ska skynda på tiden lite. Ska fixa mig!

Allt för min syster + sova

Jag måste vara uppe en stund till för att inte ställa om dygnet åt fel håll.
Så jag ska kolla på film, i hopp om att inte somna. Sen ska jag sova efter det.

Det blir "allt för min syster" / "My sisters keeper"

Grymt bra film, alla borde se den. Och gråta lite till.



Tillfällig header :)

Denna headern är bara tillfällig. När jag fått lite ridbilder så kommer jag troligtvis göra en ny ;)

Chancy

Här kommer bilderna på Chancy. Dey är alltså så hon heter ;)
Sjukt söt måste jag tillägga och längtar tills imon, första ridpasset (A)
höt var intressantare än kameran ;)
och så fanns det lite mat också ju ;)

Dagen

Nu är jag hemma, mycket tidigare än vi trott. Det var såklart jobbigt att lämna Dusty, men jag skippade den där mysbiten och hejdå snacket. Skulle ändå bara börja gråta. Han blev i alla fall glad att komma hem igen. Och jag är glad att han får stanna där.
Sen hälsade vi på den nya och hon köndes ännu lite mindre än jag trott, men hon dör nog inte ^^
Hon sprang på transporten så fick springa lite jag med, haha. Sen var hon jättesnäll hela vägen hem. Brydda sig inte ett dugg när hon kom ut och lunkade lungt på.

När vi ställde in henne i den gigantiska boxen kändes hon som en c-ponny typ, hihi. Hoppas jag inte ser alltför stor ut på henne.

Nu ska jag lägga upp lite bilder på henne från när vi kom fram :)
Litet smakprov, ska äta först :)

Tre Svar

Den översta kunda jag inte komma in på bloggen, den andra kunde man konstigt nog inte kommentera i bloggen och den sista har varken mail eller blogg.

Svar:
1. Eftersom vi inte vet säkert hur det kommer bli med henne så vet jag inte än. Dock vill jag gärna ha en störra ponny då hon är lite liten :)
2. Jo det är skönt. Jag kommer nog gilla henne så det blir nog bra :)
3. Detta är något jag inte vill svara på här i bloggen..

17.00

Nu är klockan fem. Jag sover antagligen i bilen på väg hem, eller så är vi på någon mack och tankar eller något annat roligt.
Jag hoppas ni alla där hemmma har det bra för det har jag. Tror jag ^^
Vi kommer att komma till stallet vid kl 18.00-19.00 ungefär. Då kommer vi bara ställa in henne i boxen och ge henne kvällsmaten, fixa det allra viktigaste och sen ska vi åka hem för att sova. Är nog ganska trött efter denna dagen. Innan vi sover kommer jag att lägga upp lite bilder på henne och även skriva vad hon heter. Några vet redan. ^^ Men för er som inte vet så får ni veta det.

Och imorgon blir första ridpasset. Ett lugnt sådant ;) haha.
Ska även se om Matilda ville ha min hjälp när hon red. 

ÄR NI NYFIKNA PÅ BILDERNA?


kram

Sitter i bilen på väg hem. Vi är jättetidi...

dsc05247 (MMS)

Sitter i bilen på väg hem. Vi är jättetidiga så kommer hem runt 5:) Måste säga att hon var riktigt söt! Ses senare /Carro


Alla har vi varit små.

Tidsinställt, sitter säkert i bilden påväg hem med den andra ponnyn i släpet.
Kolla vad många bilder jag hittade på mig när jag var liten (A)



Rhona♥

hittade en gammal bild på mig och Rhona som Sara fotat. 
Samtidigt som jag lyssnade på lite musik.
Jag saknar våran tid jättemycket.

Sover i bilen - tidsinställt

Kan slå vad om att jag ligger och sover i bilen nu, påväg mot Örebro.
Två timmars resa kvar ungefär.

Men jag hälsar så gott till alla som läser denna korta hälsning!

gammal random bild på mig ;)

GODMORGON, eller ska jag säga.. godnatt?

Klockan är 04.30 och jag är vaken och uppe. 
Nu bär det av upp mot Örebro. Räkna med tidsinställda inlägg under dagen och kanske någon/några mobilblogg-ar.
Puss


Godnatt

Nu går jag och lägger mig. Klockan står på 04.30 och jag känner mig riktigt peppad på att gå upp vid halv 5 första sommarlovsdagen ;) haha, inte.
Hoppas ni andra tar åt er av ledigheten och är uppe halva natten och sover halva dagen. 
Jag har fixat lite inlägg tills imorgon så ni har lite att läsa ändå :)

Men jag måste verkligen lägga mig nu om jag ska få lite sömn.
livebild

Caroline Bågfeldt

Jag heter Caroline Bågfeldt som ni npg förstått. Jag är 15 år och går på södra skolan i kalmar. Lever mitt liv precis som jag vill och bryr mig sällan om vad andra tycker. Mestadels av min tid spenderar jag i stallet. Även med kompisar och lite annat roligt som dom flesta gör.
Jag har ridit sen jag var 7 år så ni kan ju själva räkna ut hur länge jag har ridit.
Och sedan dess har jag i princip bott i stallet, och det kan man faktiskt förstå. KBF där jag rider är den bästa ridklubben, hihi(A). Och alla är så snälla och trevliga och underbara där. 
Under alla mina år har jag haft många olika favoriter och även tävlat lite på klubbnivå och lokalt. 

Tills våren 2011 då jag skulle få min egna ponny. Och drömmen gick i uppfyllelse. 
Jag har nu delat upp min "presentation" i två delar då jag inte har någon häst som är riktigt min nu.

Har ni några frågor, släng en kommentar! 
Och jag hoppas ni gillar min blogg :)


Cheaval idag

Jag räknade ut innan att jag hade en del pengar så var supersugen på att köpa något och hade siktat in mig på det röda JW scahbraket. TYPISKT nog så fanns det såklart inte inne. Så jag köpte en borste för 35 kr i sista stund. Jag behövde verkligen en så det var bra. 
Cassandra och Matilda var med och Cassandra som också länge velat ha ett rött JW schabrak sa att vi kunde dela på ett, och jag sa såklart ja. Så vi beställde ett i strl full :D Så jag är glad!

Dusty 17 juni. Sista dagen

Idag var sista dagen med D. Jag började med att tvätta hans ben, bläsen och svansen. Sen flätade jag svansen och lindade benen med fleecelindor (för att dom inte skulle bli skitiga igen). Sen tog jag in och borstade ganska länge och flätade även över manen på rätt sida. Alltså har han flätor inatt och även fläta i svansen inatt. Tog såklart av lindorna. Sen kom mamma så gick vi en sväng med honom. Sen smörjde jag in hans mule med helosan och mungiporna så han är extra fräsch imorgon :)

Meningen var att vi skulle åka imorgon mellan 9 och 10. Så jag fixade inget med transporten. Men sen blev tiden ändrad. Så vi ska åka senast kl 6 imorgon istället. Alltså ska vi upp riktigt tidigt. Men jag kör inte bilden så blir att sova endel på vägen dit.
Sen kommer vi hem runt 6-7 på kvällen :)

Jag kommer KANSKE fixa några tidsinställda inlägg tills imorgon då jag inte kommer kunna blogga under dagen.
Hoppas allt funkar imorgon!

Hinner blogga lite innan jag ska sova :)
SES - passande bild right?

Kallt och haglar..?

Känns mer som höstlov.
Jag sitter och fryser jättemycket här inne, asso inomhus. Och utomhus haglar det, och jag vill inte påstå att det är lite, asso dom är ju typ lika stora som vindruvor :o haha.
GALET!

Jag ska klä på mig massor av kläder och så ska jag åka till stallet. Får skjuts idag och det kan man ju förstå.
Ska göra det som stog i morgonens inlägg. Är lat så orkar inte skriva igen.

BTW. Jag fick lite pengar av mormor & morfar eftersom jag slutat skolan ännu ett år. Och så har jag lite pengar sedan innan och Cheval har lite rea idag så funderar på att åka dit? ;)

Känner mig galet rik faktiskt, jag som aldrig brukar ha några pengar :P haha.

Cheval Ridsport
Har funderat på en sak, och finns den på rea köper jag det, haha. Kanse även om den inte är på rea ^^
Nej nu ska jag sticka!

Svar


Svar: Såklart jag kommer ha klvar bloggen. Jag skulle inte klara av att inte blogga faktiskt, jag har lixom blivit helt beroende.
Och så säger jag tack :) Men kom ihåg att det inte är min ponny :)

Outfit

Jag typ älskar rött och blått ^^ HIHI
Vad tycker ni? Något ni skulle kunna rida i?

Nu har vi sommarlov!!

Känns underbart att äntligen få göra vad fan man vill om dagarna.
Inte behöva bry sig om något ;)
Dock tycker jag att det är lustigt att vi har 8 och en havl veckas lov när vi hade 10 veckor förra året..
Nu sitter jag här vid datorn och vet inte vad jag ska göra, för om en och en halvtimme ska vi iväg och äta så jag hinner inte göra så mycket heller. Dock är det tråkigt att sitta här sålänge.

Men jag får väll hitta på något skoj, eller?
Jag borde leta reda på mina halvtrasiga transportskydd och mitt svanskydd.
Jag behöver verkligen ett par transportskydd. Då vill jag ha höga också. Men just nu brukar jag inte åka ut så mycket och tävla m.m så har inte blivit av att jag köpot nya eller nått.

Får se vad jag kan göra nu, vi ses senare! :)
Jag vill åka till stallet nu x)st

SOMMARLOV

Snart drar jag mig till stadsparken för att ha skolavslutning. Jag ska ha t-shirt och kjol och kommer nog frysa ihjäl ute i regnet. Kul att det var superfint väder igår och idag är det allt annat än fint.
Men är det sommarlov ska man inte deppa, eller?

Efter skolavslutningen ska jag käka mat med min mormor och morfar och familjen på stensö. Det är en tradition kan man säga. Fasst idag får vi nog sitta inne då det som sagt regnar ute.
Och efter det ska jag till stallet. Och hel del saker står på listan idag.

Tvätta ben,svans,bläs & man.
Packa det som ska med.
hämta och fixa transporten.
Rykta och gå promenad.
Fixa lite med den nya boxen.
Förbereda allt med den nya pollen.

Jag har säkert glömt något. Men det är hel del jag måste fixa.
Såhär ser jag ut, har en vit kjol till det ;)

Den som gissade rätt först var...

MAJJA!
KOLLA HENNES BLOGG!
Såklart var det ett Lamicell Platinum schabrak.
Alltså inget HL schabrak ;) Men nästan alla gissade rätt faktiskt!

BESTÄLLT!

Nu har jag beställt hemma det på bilden. Jag ville göra det så "oklart" som möjligt, men det var inte så enkelt x) Failade totalt.

Den som gissar rätt FÖRST vinner en länk i ett enskilt inlägg :P

Dusty dom senaste dagarna

Jag har inte skrivit om D dom senaste dagarna. Kan meddela att vi går promenader varje dag :)
Imorgon ska han även halvbadas. Strumporna, bläsen svansen och manen ska tvättas :)

Alma har fotat:)

GRÅTT

Himla snyggt. Med typ en lite starkare färg på ridbyxorna och benskydden/lindorna och kanske på handskarna :)
Jag har både schabraket och bootsen. Dock vill inte min plånbok erbjuda tröjan ;)

Såhär kommer det att bli

På lördag, alltså i övermorgon så åker Dusty hem igen. Där han var innan. Det känns som att det kommer bli bra, då jag vet att han trivs hos dom och dom är jätteduktiga med honom. Och det är sjukt snällt att dom kan ta tillbaka honom så snabbt. Dock har dom egentligen inte plats för honom. Så jag kommer att få låna en annan ponny av dom under en period. Denna ponnyn kommer jag rida precis som om den vore min egen. Jag har aldrig sett den på riktigt, bara på bild och film så jag kan ju inte säga hur den är.
Men det är ett d-ponny sto på ca 144 cm och viktbärande. Inte jättestor, men inte som en tanig sportponny heller om ni förstår. Hon är född 1999 och har gått LB hoppning.
Det känns som att det kommer bli bra! Så på lördag åker jag iväg med Dusty och kommer hem med den andra ponnyn. 
Och jag är faktiskt riktigt sugen på att börja rida henne. Eftersom att jag kommer kunna ha henne som min egen och hon är en supersnäll häst som man kan göra vad man vill på. Alltså ingen som har nerverna på utsidan.
Jag kommer att skriva om henne, lägga upp bilder på henne och även filmer. Om jag hinner kommer jag att både träna och tävla på henne, och vi kommer ha barbackaturer i skogen och vi ska ha roligt. Jag kommer dock inte skriva allt in i minsta detalj då hon inte är min egen, men jag tror inte det kommer märkas. 

Så det är alltså så det ligger till :)
Frågor? Släng en kommentar så får jag se om jag kan svara! :)
Bild från dom som äger henne :) Visst är hon sötig? det ska bli riktigt spännande.
För er som är stallet så kan jag säga att jag får flytta in i stallet också. Så hon kommer få en stoor hästbox ;) LYX

SMINK eller INTE?

Vilken fråga, haha. Men som vissa som känner mig och ser mig varje dag kanske dom märkt att jag inte haft smink dom senaste 3-4(?) veckorna och jag funderar på om jag ska sminka mig imorgon?
Det är ju trots allt skolavslutning, så vad tycker ni. Smink eller inte?
Haha, bilderna gör det inte rättvist ;P

School

Sista dagen i skolan idag då.
Vi har talang idag. Vilket innebär att hela förmiddagen ska klasserna fundera ut olika bidrag och hela eftermiddagen utför man bidragen. Sen delas det ut pris till bästa bidrag och bästa klass. 
Alltså är detta sista dagen i skolan, för imorgon är vi inte i skolan på avslutningen.

En dag kvar i skolan
Två dagar till sommarlov
Tre dagar till en lördag, vad händer då? Läs bloggen i eftermiddag! :( & :)

Men ja, jag ska cykla nu. 
Vi ses efter skolan, och min klass kommer säkert vinna så då är jag glad, troligtvis :D
PUSS
ful gammal bild

ROSA

En rosa!
Jag har snart ett sådant rosa träns som Brave Heart hade föut,
så något som passar till det ? :D
Detta är bara det som är rosa. Vad du vill ha på dig annars får du bestämma själv.
Antingen har man lindor och boots, eller benskydd och boots, eller så blandar man ;) haha.
Dock tycker jag inte att man ska ha mer rosa än detta. :)

Det var svårt att hitta allt i samma nyans , btw ;)

Diskret?

Jag och min mamma har pratat mycket om min blogg. Hon läser den och hon har nu sagt ifrån att hon tycker att jag skriver för mycket saker i bloggen.
Saker som hon inte vill att jag ska skriva. Så nu framöver, när det gäller vissa saker kommer jag att vara lite mer "diskret" , alltså vara helt ärlig men kanske inte ta allt in i minsta detalj.
Jag och även några fler vet nu hur det kommer bli med Dusty. Men ni som läser bloggen kommer inte få reda på det förens imorgon. Allting kommer såklart inte att bli så, men vissa saker. Mer får ni veta imorgon!

Ska även knäpa ihop någon rolig outfit. Någon som har färgönskemål?
Min hjärna är lite tom :)


Vinn ett par boots

Jag kunde inte bestämma mig vem av alla som skulle få dom så det blir en liten tävling istället.
Allt du behöver göra är att skriva en kommentar med mailadress, namn och ev. bloggadress. Så lottar jag ut en vinnare snart!

Vill du vinna ett par GELboots i strl ponny?

Ännu mera spagetti

Nu ska jag väll ta tag i bloggen igen. Är faktiskt på hyffsat bra humör och jag borde kunna anstränga mig lite mer. 
Red som jag sa innan Specialen idag. Jag har inga bilder på honom så ni får överleva. Men jag vet inte riktigt hur jag ska se det. Gick bra emellanåt. Dock var han grymt stark i början och jag fick ta små skrittpauser för att orka. Mot slutet blev han riktigt fin faktiskt.
Vi jobbade med lite allt möjligt, mycket flytta övningar, bak&framdelsvändningar, sidvärts, öppna. m.m :)
Aja, mina armar strejkar. Ska duscha och sova.
haha, ni får stå ut med massa random bilder. 
Men på lördag kommer en jävla massa bilder kan jag lova. Lördag och söndag och några dagar framåt.
Ska ääven byta design snarast..
CYA

Spagettiarmar

Känns jättejobbigt att skriva på tangentbordet. Vi har inte gjort ett skit i skolan idag. Förens sista halvtimmen då alla åttor hade dragkamp. Såklart vann min klass alla gånger och vann alltså hela skiten.
Men nu är mina armar helt typ borta. Känns som dom väger 500 kg typ x) HAHA.
Tänk vilken biff jag skulle vara om jag drog dragkamp varje dag ;)

Jag ska sitta och dega en stund hemma, måste ringa min mamma och sen drar jag ut till stallet.
Ska rida Specialen ikväll :) Har aldrig ridit honom så får se hur det går, en stor häst är det^^
Har ingen bild på honom :P haha.

Blog u later

Rhonisen och jag ;)

Nytt rekord

547 läsare!
GALET VAD NI ÄR BÄST


När tyngden på fötterna plötsligt släpper

Nu är jag både glad och ledsen. Men sjukt tacksam över att det kan bli som det blir och att det kunde gå så snabbt.
Ingenting är 100% säkert än, och jag har fått order av mamma att inte skriva så mycket om det här i bloggen. 
Längre fram kanske ni får veta lite mer men nu för tillfället så är detta allt jag kan säga.
Men det känns som mina ben väger 20 kg mindre. Känns som allt i hjärnan har släppt och allt annat.
Det känns bra detta.


Puss

Längesen

bloggen http://baraacarro.blogg.se/ http://baraacarro.blogg.se/  http://baraacarro.blogg.se/ http://baraacarro.blogg.se/  http://baraacarro.blogg.se/ http://baraacarro.blogg.se/ http://baraacarro.blogg.se/ http://baraacarro.blogg.se/ om det är någon som vet hur man fixar så att två bilder blir till en, skriv :D:D
Jag har märkt att jag mår så mycket bättre om jag hela tiden har något att tänka på.
Så nu ska jag träffa frida. Vi har inte setts på evigheter, och vi har varit så jävla tajta. så kan säga att jag saknat den galningen.
Puss

Old times

Massor av bilder bara, dom med ögonen var jag inte ledsen på, hade bara lite sug att fota. 
Bilder, shit vad mycket dom säger.

Hemma igen

Hemma från stalllet. Det var tungt att åka dit själv, för just nu behöver jag verkligen min mamma som mest. Känner mig så iaktagen och allt känns jobbigt. 
Men jag försökte i alla fall att umgås lite med mina kompisar och efter ett tag släppte det lite i hjärnan.
Gick en sväng med Dusty och ja lite sådär.

Nu sitter jag hemma ensam och önskar att min mamma var hemma..
Sjukt svårt att vara utan henne faktiskt..

Jag ska hålla mig uppdaterad nu.
PUSS
haha, random bild från DC

Stan

Hemkommen från skolan. Grät typ fram till lunch men sen funkade det. Var inne på stan med Maryam en stund och kom precis hem.
Ska snart cykla in till stal igen för att möta Emmy som ska pierca naveln och så ska vi kolla på något jag kna ha på avslutningen!
Mår som sagt faktiskt bättre nu när jag kan tänka på annat.
Och jag längtar tills ikväll då vi får reda på hur det blir.

Bild på mig och emmy

Jag kan inte gräva ner mig i ett hål och dö där..

Jag tänker inte be om förlåtelse över den kassa uppdateringen.  För vid detta laget borde ni förstå.
Jag måste gå till skolan idag och jag har en hel lista med måsten, måsten som jag egetnligen inte orkar.
Först ska jag till skolan, och efter det måste jag åka in till stan. Och sen måste jag till stallet för att gå en promenad med D. Mamma är inte hemma så skulle inte kunnat rida ändå.
Men det jobbigaste blir nog att klara av hela dagen utan tårar.. 
Det bästa hade varit om han kom till något bra ställe nu. Så jag slapp fundera så mycket..

Frågor och frågor. stöd och ännu fler frågor.

Jag ska försöka förklara hur det ligger till för jag förstår verkligen att ni undrar.
Med tårar i hela ögonen är det inte så lätt men jag ska försöka. Även om texten kommer bli lång så får ni stå ut.

Jag visste aldrig, aldrig, aldrig att det skulle bli såhär. ALDRIG. När vi köpte honom trodde vi att dom var ärliga, men rättaresagt var dom ärliga samtidigt som dom gömde väldigt mycket som jag nu fått reda på från olika håll. När jag provred Dusty så fanns det inga problem, mer än att han var spänd vid uppsittningen. Alltså att han stod och spände sig. Men han gjorde aldrig något. Så vi tog hem honom. Och i början gick det bra, vi började inse saker som vi inte visste men brydde oss inte så mycket. 

Men tanken när vi skaffade häst var att jag skulle kunna rida, träna och tävla och att min mamma även skulle kunna rida någon gång i veckan. Och så ser det inte ut idag. Vi skulle kunna komma ut och träna och tävla en massa och jag tror jag skulle kunna komma riktigt långt med honom. Men samtidigt mpr jag så dåligt varje dag. I flera veckor/månader har jag sovit dåligt, haft ont i huvudet och haft många dagar fulla av gråt. Jag har bara inte insett vad allt berott på.

Jag har varit rädd för Dusty en längre tid men trott att det varit något vi skulle kunna jobba bort. Jag har hela tiden velat honoms bästa, velat att hans ka ha det bra. Tvingat mig själv att ha kvar honom och ge honom en chans. Men han har inte fått en chans, utan han har fått en ny chans varje dag. Jag har varit taskiga mot mina föräldrar och min mamma måste vara med mig varje dag när jag ska rida. Och allt detta bara för att han ska må bra. Jag har offrat mig själv för att få han att förstå vad jag känner för honom. Men när jag tänker efter så är det fel.

Jag kan inte känna detta som jag känner varje dag och klumpen jag har i halsen varje dag som jag åker till stallet. Jag kan inte vara ledsen för att han ska må bra, jag kan inte behandla min familj på detta sättet. Varken jag, mina vänner eller min familj klarar av detta längre. 
Jag har aldrig innan haft valet att få en annan ponny, men när min mamma sa det till mig visste jag varken ut eller in. För visst ville jag ha kvar honom och jag tänkte på alla bra stunder, men min familj skulle ändå påverkas lika tungt även om det går bra för oss. Dom får ingen ledig stund för allt hänger på mig. Och jag vill inte att det ska vara så. 

Det gör ont när man kan se folk sitta upp utan problem och kunna skritta ut i skogen. När man själv måste göra det hela med tid, tålamod och en hel process. Min mamma måste ge mig stigbyglarna när jag suttit upp och hon måste leda mig för jag är så rädd.
Det känns inte rätt för någon alls att det ska vara såhär.
Och i helgen insåg jag verkligen detta. Jag har aldrig vetat det innan. Jag har alltid trott att jag älskar honom. Men det gör jag inte, och det är svårt för mig att säga det. Men jag älskar honom inte och jag tycker inte om att rida honom och jag sliter på mig själv när jag rider honom. Till slut tar det stopp och det gjorde det nu.

Jag tänker inte rida honom igen efter allt nu. Jag tänker inte sitta upp på honom igen. Och även om det är en jävla massa saker jag vill reda ut så vill jag inte.  Det känns som att med honom kan jag komma långt men jag måste ge det tid och tålamod. Och den tiden har vi inte. Så vi har bestämt oss för att vi ska köpa en ny ponny och på något sätt inte ha kvar Dusty. Vi ska ringa och kolla om köpcentret kan ta tillbaka honom, annars hittar vi på något annat. Sen ska jag kolla på en ny ponny istället. 
Och jag vill inte påstå att jag gett upp. Jag har snarare låtit han få en möjlighet hos någon där det kan bli möjligt. För hos mig kommer det aldrig bli bra. Vi var inte gjorde för varandra och detta är det bästa vi kan göra av situationen.

Jag har gråtit hela helgen och dethär är bland det värsta som hänt i mitt liv. Jag kunde inte gå till skolan och jag börjar gråta så fort jag tänker på honom.
Jag vet att jag kommer bli besviken på mig själv över detta flera gånger och jag kommer pngra det stort, för jag vet att en dag kankse det skulle funka. Och om jag hade kommit dit skulle jag vara överlycklig. Men det är vägen dit som pressar mig. Vägen dit kommer vara ett helvete. Och jag kan inte förklara hur ledsen jag är nu. Orden bara kommer och jag kan inte förklara. 
Men jag orkar inte med bråken här hemma, bråken med kompisarna, och allt med honom. Jag orkar inte. 
Jag vill ha en ponny jag kan tävla och träna på direkt och som jag kan rida barbacka på och ute i skogen och har sjukt kul med. Jag vill ha en häst jag längtar efter varje dag. En häst som får mig att må bra.

Det som fick mig att ta detta beslutet var idag. Jag tänkte på möjligheten med en annan ponny och satt och kollade på hästnet och så fick jag se den ponnyn jag alltid velat ha. Det var det som fick mig tänka om.
Jag kan bli lycklig igen och jag är säker på att jag gör rätt val nu.

I never give up. I just do something possible

Det är så mycket som jag inte får ut. Så mycket känslor som ni borde få veta, men jag kan inte förklara längre. Kan inte förklara!

i made my choice

Nu var det gjort. Svåraste jag någonsin gjort, men så får det bli.
Förlåt.

Jag har nog ljugit för mycket för mig själv. Men jag måste faktiskt tänka på mitt eget bästa. Inte på alla andras.

Grimman

Det sista vi köpte va en röd grimma ^^
Har inte tagit något kort på den, men linda skickade en mobilbild till mig på honom så ni ser den lite i alla fall :)

Hemma

Jag fick stanna hemma idag. Så har precis vaknat och ska äta frukost nu. Sen får jag se hur resten av dagen ser ut. Jag funderar på att åka ut till stallet och bara va med pollen, annars vet jag inte. Är så tråkigt att vara hemma när man inte har något att göra.
Får väll fundera på saker och ting. Jag vill så gärna ha hjälp av er, men det känns som att jag skulle skriva ut för mycket då. NI vet säkert redan vad det handlar om, så om ni vet kan ni ju säga vad ni tycker. För jag har ingen aning längre.

Jag tänkte lite på bloggen, och jag kommer uppdatera som vanligt och försöka låta glad och så ;) Men jag kommer ändå vara ärlig och säga hur det går och hur det blir med Dusty.


Dagen/ Dusty 12 juni

Var fuktionär i två klasser. Hade jour och gjorde lite allt möjligt. Pratade en hel del med mamma, grät och satt en stund ute i Ds hage. Grät ännu mer och grät lite till.

Min dag har varit ett kaos. Så mycket tankar som snurrat i mitt huvud, så svåra beslut jag fått ta, och även några till jag måste ta.
Och så skulle jag rida med. Jag sadlade, la på sadeln och tog ner sadelgjorden, och så hände något, han blev rädd, sprang runt ett varv i boxen, sadeln gled bak på rumpan och flög i marken. Dusty tryckte upp sig mot väggen livrädd.

Jag blev så rädd och förvånad att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna. Jag kunde inte klappa honom för han var så jävla rädd. Jag kunde inte andas, jag kunde ingenting. Vi väntade några minuter och mamma band upp honom och så sadlade jag igen. Det gick bättre men han var fortfarande livrädd. Jag var livrädd, han var livrädd. Men jag skulle rida, det skulle jag och även om jag vet hur fel det egentligen var så skulle jag rida. 
Vi gick in i ridhuset och gick några varv, jag kunde inte andas, skakade för jag var så rädd. Andades ut och lugnade ner mig. Så satte vi på inspänningarna och så kastade mamma upp mig, han började direkt jazza runt och jag hade inte stigbyglarna, så mamma tog tag i honom och jag hoppade av. Sen gick hon ett varv och så gjorde vi om det. Denna gången stog han stilla och det gick mycket bättre. Med gråten i halsen gick vi några varv. Efter 5 minuter släppta mamma och jag fick rida själv. Jag visste att det var fel, men jag var rädd och jag skulle övervinna det. Så när han började slappna av lite så travade jag lite, jag kände hala tiden hur han gled under mig och sprang snabbare och snabbare, men han stack aldrig. Så när jag tagit några varv i skritt och trav i varje varv så satt jag av. Så gick vi med han en stund och glad var jag över att han inte stuckit. Men mindre rädd kan jag inte säga att jag är.

Och nu snurrar allt i min skalle. Bloggen kommer ligga nere ett tag. 
Jag gråter och gråter och vet inte vad jag ska göra. Ta chansen att komma någon stans, eller offra mig för att han ska må bra.. Så lätt men samtidigt så svårt.

Får se om jag går till skolan imorgon. Om jag orkar.. ska försöka sova nu i alla fall.

Utmaning- vilket program jag gör mina headers i?


KLÄNNINGEN

Den är lite lång, men sjukt fin ;)
Från M&Q

Godmorgon

Ny dag, lägger gårdagen bakom mig. Ändå om känslan inte är det rätta så får jag försöka idag igen.
Jag ska snart cykla till stallet och vara funktionär på den lokala dressyren :)

Sen får jag se hur resten av dagen kommer se ut.

Idag åker alla ponnyakuten deltagarna ner till skåne och tobbe larssons gård. Alla förutom Hanna, hennes häst blev halt och hon fick stanna hemma.
Jag vet inte hur dom kommer göra med detta, kommer dom ha 7 deltagarna, eller kommer dom ringa reserven?

What ever, jag är varken en av deltagarna eller någon reserv, haha.

Ska äta frukost, klä på mig och åka till stallet. Ses senare!

från den förra dressyrtävlingen

Köp

en marinblå och en vit t-shirt från h&m
ett rosa linne, en rosa trekvartsärmad, en turkos trekvartsärmad, ett par svarta tights från ginatricot.

Köpte även en grimma och en klänning som kommer på bild imorgon :)

Hemma

Jag åkte till Majja innan och vi kollade på kalle och chokladfabriken och åt godis. Jag var alldeles anti hemma, vägrade äta och satt på mitt rum och grät så kände för att åka någonstans. Jag somnade efter typ 15 minuter av filmen och sov typ hela filmen. När den var slut åkte jag hem och nu mår jag bra i alla fall.
Det är sånna vänner man behöver.
Jag akn bara släppa allt.

I alla fall så lägger jag upp vad jag köpte idag, sen ska jag sova.

[email protected]

LÄS RUBRIKEN ;)

never felt like this before

Gråten är i min hals, bakom ögonlocken, på kinderna, på mina händer, i mitt knä.. Tårarna bara pressar sig ut.
Jag har aldrig känt såhär innan, har aldrig känt mig så misslyckad. Jag visste ju att bakslagen skulle komma, jag visste ju det. Men jag ville tro att det inte var så. Eller som Andrea sa, Beviset på att man har viljan är att låta hjärnan ta över när hjärtat vill bestämma. Jag visste innerst inne att bakslagen skulle komma, men lät min hjärna bestäma att du inte skulle. Jag började lita på dig och jag var så lycklig att allt funkade. 
Jag trodde på dig, litade på dig, kunda luta mig mot dig när jag kände att något tog emot, du hjälpte mig på vägen. Men idag vet jag inte vad som hände. Du tog övertag och tryckte ner mig till botten igen. Och även om jag är ledsen så är det ilskan som jag nu sitter och gråter ut. Jag blev så jävla förbannad. Jag blev så förvånad. På 3 minuter hann du sticka 3 gånger. Jag orkade inte mer så hoppade av och såg dig inte mer den dagen. Min snälla mamma tog hand om dig. Hade jag sett dig hade jag nog kunnat klippa till dig, så jävla sur är jag. Kändes inte rätt att jag skulle bråka med dig mer så därför gjorde jag det.

Jag började se dig som normal. Började göra saker som jag gör på andra hästar. Började se framåt. Men idag vill jag inte ens se dig. Klumpen jag hade i halsen och tårarna som rann på mina kinder när jag åkte hem från stallet. Det kändes som om jag lämnade dig där förevigt, den fina underbara ponnyn du var igår. Känns som om det inte längre är dig jag ser varje dag. Jag har verkligen kämpat, jag trodde för en stund att vi var påväg framåt. Men jag tror att vi börjar om nu.

Klaga inte på mig. Han har stuckit med mig många gånger, och jag har inte tagit det så hårt, men nu vill jag egentligen bara slänga ut han på annons och låta han komma vart fan han vill för jag är så sjukt arg och ledsen. Det finns ingen som tror på mig när jag säger hur han är. Men idag blev jag riktigt jävla förbannad, ledsen och jag vet inte vad.. Känns som om jorden ska gå under..


Ont i huvudet, men drar mig mot stallet.

Funderar på om det är synfel jag har eller om jag bara sovit dåligt. Har haft ont i huvudet hela dagen..
Har varit och shoppat lite kläder + en konfirmationsklänning. Hittade dock INGET att ha på skolavslutningen.
Så någon gång i veckan blir det stan och köpa klänning och skor.
Lägger upp bilder på det som köptes senare när jag kommer hem.

Nu ska jag till stallet och rida. Kameran hänger med, vet dock inte om mamma är så duktig på det där ;) haha
btw. Jag ska rida i skogen, eller i en hage. Första gångenjag kommer trava utanför ridhuset/paddocken då ;)

Hur jag tonar?

Jag fick en fråga av Sara hur jag tonar bakgrunden.. Och jag kunde inte svara via kommentar så gör såhär istället ;) haha.

1Först gör du två nya bilder, en är din header och en är bakgrunden.
Headern har jag valt att ha i stoleken 1000px på bredden och 500px på höjden.
Och bakgrunden måste vara i alla fall 30000px hög, bredden är valfri men absolot inte över 1000px. Jag har valt att ha den i 1000px då det stämmer bra med min header.

2. När du har uppe båda så färgar du båda med den färgen du vill ha som bakgrund.

3. Sen väljer du en färg du vill tona med. GÖR ETT NYTT LAGER! Sen tonar du precis så mycket du vill ha det. Jag brukar göra det i headern men man kan såklart göra det i den långa om man vill. Tänk dock på att den är mycket förminskad här så den blir mycket större när du sedan lägger upp den :)
Kopiera sedan lagret och lägg in det i den långa bilden LÄNGST UPP.

4. Sedan gör du headern som du vill ha den. Lägg sedan upp båda bilderna på din blogg. VAR NOGA MED ATT LÄGGA UPP DOM I SAMMA STORLEK!

5. Sedan kopierar du bildwebbadressen till headern och lägger in den som vanligt.
Sedan kopierar du bildwebbadressen till Bakgrunden och lägger in den i denna koden under.

Denna koden ska vara längst upp i din stilmall istället för den vanliga koden.

body {
margin: 0px 0px 0px 169px;
background: #000 url(https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2283567/images/2011/namnlst-2_152076601.jpg) repeat;
}
body {
margin: 0px 0px 0px 0px;
background: #000 url(BILDWEBBADRESSEN HÄR) repeat;
}

Jag är inte så bra på att förklara, men hoppas ni fattar :)

sometimes i pretend to be normal. but it gets boring. so i go back to being me.


bjussar ;)

Min helg är fullspäckad.


Utmana mig!

VECKANS UTMANING!
Nu drar jag igång denna grejen för tredje gången. Ni får som vanligt önska precis vad ni vill. Som jag kan redovisa via bloggen. Behöver inte vara något jag ska göra, det kan ju lika gärna vara att jag ska skriva ett åsiktsinlägg om något. Eller ja, precis som NI vill!

Önska något ;)


Blogglusten..

Jag är verkligen ledsen över hur dåligt jag bloggar. Jag försöker verkligen blogga så mycket som möjligt och om så intressanta saker som möjligt men jag vet inte vad som har hänt. Jag har blivit kass på att blogga.  Jag får inte längre till dom där bra inläggen som jag själv brukar sitta och läsa. Utan slänger iväg några rader då och då.

Jag vet inte vad det kan bero på. Mina kommentarer är hälften så bra som innan, kan jag förstå. Jag suger ju på att skriva och vad ska ni kommentera om då?
Och min statistik är inte ens över 200 gränsen idag :/
Jag som brukar ligga runt 400..


Jag har verkligen ingen blogglust och för att få till dom där extra goa inläggen igen så snälla hjälp mig.
Släng in en kommentar i Veckans Utmaning som kommer upp senare ikväll!

Jag ber om ursäkt och ska verkligen bättra mig, ska försöka ta bilder, både på mig och andra och jag ska snurra igång hjärnana igen. Ska nog också börja skriva lite mer om mitt liv, och faktiskt ge en liten del av mig till er.

Vad tycker ni? Låter det bra? :)

Emily och Bikini får stå för bilden :)

Bort ifrån hönshuset

Nu tar jag på mig mina stallkläder (varma), och sätter mig på cykeln och cyklar ut till stallet.
Det är ett hönshus här hemma. Typ 20-30 pers och 4 småbarn, typ 1-5 år ;)
Snacka om att jag har ont i huvudet.
Jag tänkte ta med kameran, men batteriet var slut och hinner inte ladda det. Så min blogg får förbli tråkig.
Ses senare.

Har verkligen ingen blogglust, mina läsare är jättefå nu och känner att jag skriver ut i luften. Jag har så mycket annat att tänka på, så om jag ska fortsätta uppdatera bra får nog mina troga gamla bloggläsare komma tillbaka!
Är väll bara att kämpa på.. Vart försvann ni, mina 400 galet bästa läsare?

F5

Dags att trycka på f5. Jag har knåpat ihop en header och fixat designen lite. Känns mycket finare nu och så. Har en massa småpill kvar. Fixar det en annan dag.
Nu ska jag ner och äta jordgubbar och kladdkaka! :)


STUDENTEN

Räkna inte med topp uppdatering. Fuset är fullt av människor och min bror har precis tagit studenten ;)

Utmaningar som får vänta


Jag kan i och för sig lägga upp nya bilder och filmer på Dusty när jag får någon som kan ta några. Men dom kommer upp vem om det inte är som en utmaning! Dock har jag inget när han dampar. Får jag det på film eller bild så slänger jag upp det! :)
Den understa ska jag göra första dagen på sommarlovet ;)
Imorgon får ni önska nya utmaningar :)

MIN MIN MIN MIN MIN MIN!

random inlägg, alla kan skita i det förutom majja ;)

Snyggaste färgerna i en smäll

Kan även göras om till en tävlingsoutift.
Isåfall får byxorna vara vita och tröjan röd, sen byter man bara ut benskydden, helst till blåa typ JW ^^
MUMMA!

Funderingar?

Jag räknade precis ut att om 42 dagar är det Uddens superhelg. Och jag vill verkligen vara med.
Men så kommer mina funderingar.

Jag har ett litet schema om min igångsättning och om exakt 14 dagar är vi helt återställda och kan börja hoppa lite smått. Så om 30 dagar så borde jag kunna hoppa banor? Eller?
Då undrar jag om det är för tidigt att tävla om 42 dagar?
Jag vill ju absolut inte stressa på honom eller göra så att något blir fel. Men jag är inte så erfaren än hur tidigt man kan börja med allt..

Så vill någon duktig hjälpa mig!

Är det för tidigt att tävla typ en LC om 42 dagar?

Failbild-utmaning

Detta är så nära en failbild jag kan komma ;) har inga värre tyvär!
Emmy har fotat, men orkar tyvär inte länka, hon finns i bildlänkarna redan x)


Sen när jag gjort alla utmaningar kommer ni att kunna önska nya ;)

Någon som är sugen på ett par gelboots från Acavallo?

Gel Boots Extra från Acavallo
Jag har ett bar boots i strl ponny. Endast provade, inte ridna med.
För den som vill ha är dom gratis, och ifall som ska skickas betalar jag frakten ;)

Dusty 9 maj

Idag la jag fram tre bommar som jag först kunde skritta över och sen trava. Jobbade som vanligt i skritten att få honom helt rak under mig. Det går bra när man hela tiden sitter och trycker med skänkeln, men så fort man släpper så åker den in igen. Hur lång tid ska det ta innan han fattar lixom?
Blev vissa gånger riktigt sur på honom.
Traven fick bli samma jobb. Få honom helt rak och travade lite över bommarna. Hade ganska långt avstånd så han fick verkligen ta i.
Kan säga att han tyckte det var grymt jobbigt idag. Jag tänkte ge honom lite mer tygel/frihet att söka sig neråt så höll längre ut på tygeln fasst med kontakt hela tiden. Så fort jag blev lite sur och tryckte till med skänkeln så blev han förbannad och hoppade till. Så som han innan gjorde när han blev rädd. Men nu är han verkligen inte rädd utan bara sur på att jag kommer åt honom.

När jag skrittade av lite på halvlånga tyglar blev han rädd för något och tog några galoppsteg. Men typ bara 5 meter.

Sen när jag satt av så typ hände något så han blev rädd och försökte springa iväg precis när jag landat. Då höll jag i tygeln och tror jag sträckte mig, så imorgon blir det bandage .. Tur att han ska vila imorgon då. Min bror tar studenten så hinner inte rida.
Bild från igår.

Till stallet

Nu har jag städat lite, så när jag kommer hem ska jag bara damm och dammsuga det sen är det klart!
Och så måste jag öva på provet.
Men nu ska jag ta på mina ridbyxor och åka till stallet. Jag tar med mig kameran, får se om mamma kan knäppa några kort. Hon har aldrig hållt i min kamera ;) haha.
Lägger fram några bommar idag med så han får lyfta lite på benen och så.
Btw. på söndag blir första galoppen :D

C-ponny?

Ellen om SKOLHELVETE:
Hej, jag ska precis köpa en c-ponny och bor i karlskrona. jag undrar om du vet någon billig c-ponny där i närheten? :)

Svar: Jag har inte så stor koll på vart karlskrona ligger så vet inte, men vet att det ligger i södra sverige.
Jag förstår inte frågan egentligen. Du kan väll leta efter din ponny själv?
Men om du ber om det så kan jag lika gärna tipsa om några jag skulle vilja ha om jag skulle ha c-ponny :)
1. http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=490630
2. http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=491188
3. http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=492948
4. http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=489858

Orkar inte leta så djupt, men några jag tyckte var fina, bra ålder, hade gått mycket och var inte allt för dyra. :)

Visning av mitt rum/hus- utmaning


Veckans utmaning alltså.
Sorry att jag typ smaskar x) Åt äpple

SKOLHELVETE

Kom precis på att jag har prov imorgon, jag som trodde allt sånt var över. Men nej!
Så ikväll är min kväll packad. Först ska jag rida, sen ska jag städa rummet och hjälpa till med huset och sen plugga till provet. Vi får gäster imorgon direkt efter skolan så måste städa idag..
Men shit vad klockan är mycket. Hej vad jag kommer komma försent!
Ses efter skolan!


Färg

Ser ni att jag bytt bakgrundsfärg?
Om inte tryck på f5. Jag spydde typ på den gamla så var bara tvungen.

Inom kort väntar en ny design.
Nu ska jag sova. PUSS!
Det är inte ofta folk får se mitt naturliga hår. Men här har ni det!

Film

Nu kommer filmen upp från andra dagen på igångsättningen.
Ni kan se att han går ojämnt till och från men aldrig helt rent.
Det är alltså ingen hälsa utan en muskel som gått sönder. Men muskeln är såpass liten att det inte kommer påverka ridningen mer än i skritten. Han kommer lixom bygga upp andra muskler istället.

Jag har superfina kläder och ja allt är lite halvfint ^^^haha!
klaga inte, jag vet att det ser förjävligt ut.

Dör av värme

Jag kan inte längre rida i min hjälm.. Asso jag svettas så mycket att läderremmarna blir blöta :O
Så nu har jag bestämt mig för att rida i min gamla hjälm som är lite svalare. Den är inte särskilt snygg på mig men för tillfället gör jag vad som helst för att slippa värmen. Så nu framöver ska jag rida i denna hjälmen.
Får se om jag kan samla ihop lite pengar till en billig lättviktshjälm. Eller se om jag hottar någon begagnad, annars får det nog bli en lamicell typ.

För som det är nu, så kan det inte fortsätta.
Mitt hår går typ att krama ut efter varje ridpass :/ buhuuu :'(
Inte den snyggaste, men skönare med ventilation!
Någon som brukar rida med Charles owen wellington classig på sommaren? ;)

5 hästar på en dag!

Som rubriken fattar ni att jag ridit 5 hästar idag. Ganska ballt ;) haha

Först red jag Rhona. Vi red på slingan och hade några cavalettisar ute. I traven jobbade jag henne ett tag och hon var himla fin och eftersom jag red barbacka och så så tyckte jag att hon kunde få slippa jobbet, så efter att varv i trav fick hon lunka på med långa tyglar. Hoppade med långa tyglar och sådär. Jättemysigt!

Dusty
Idag gick det bättre än igår, men långt ifrån bra. Finns en hel del att jobba på och det kommer ta ett tag innan han fattar grejen. Men det känns i alla fall bra att äntligen kunna börja jobba med dressyren istället för att jobba med att han inte ska sticka. Han var fin emellanåt och var positiv och glad framförallt. :)
Mamma tog några bilder som kommer upp ikväll!
Lektionen.
På lektionen hade vi typ sitsträning/byta hästar grej :P
Jag red först Kingston ganska länge, det var längesedan jag red honom och han var lite jobbigare än vad jag trodde. Men när jag väl fattat grejen och fått igenom honom så gick det himla bra. Han ökade, minskade, böjde och ställde och gjorde i princip precis vad jag bad om.
Sen red jag en kortis på Milan. Var jättelängesedan jag red honom så ville känna lite på honom. Jag har helt glömt bort hur han var att rida. Och fick inte så mycket mer än några minuter att rida så blir inte så mycket att säga. Men jag vill hoppa honom igen (A) Han är riktigt mysig.
Sen sitsträning i 5 minuter på Fille, man blev longerad. Och jag var helt slut så blev inte så mycket av det ;) haha
Kinston
Milan
Fille
Foton tagna av Sara.

Ska packa upp min väska, ladda upp film på mig och D, ladda över bilderna på mig och D, och ladda över filmer på mig och Rhona. :)
Puss

Någon jag ser upp till stort!

Det finns en människa här på jorden som jag länge tyckt om, som jag aldrig träffat eller sett irl men någon som jag alltid tyckt verkat bra på något sätt.
Nu på senaste tiden har jag insett att hon faktiskt är min förebild.
Hon ger aldrig upp, släpper inte ens taget om det hon kämpar för. Hon har kämpat grymt länge med sin ponny utan så mycket framsteg. Men nu, efter mer än ett år är dom på gång igen. Och denna gången hoppas nog både hon ochjag så som många andra att det faktiskt funkar för dom. Hon har tömkört, tillbringat långa dagar med honom, gått promenader, borstat och tömkört ännu mer. Dom har åkt in på veterinärbesök ett antal gånger, dom har opererat, dom har röntgat och gjort det mesta man kan göra med en häst. Hade det vari en annan person hade den nog gett upp efter halva tiden. Jag vet inte säkert, men tror det finns några som tyckt att hon borde ge upp, men det gör hon inte. Hon har sett framåt på det hon vill och följt sitt hjärta och sin ponnys hjärta. Alla hästar borde få den kärlek som hon ger till sin ponny.
Hon skriver alltid intressanta saker och gör snygga outfits. Lägger upp mycket och grymt fina bilder.
Hennes ponny är bland dom snyggaste i Sverige (engligt mig). Superfin och precis som en drömponny. Hon har grymt fin utrustning både till sig själv och till hästen och hon har en supersnäll mamma som fotar superfina bilder på dom.
Om det är någon jag vill vara som / ser upp till. Då är det hon!

Såklart är det Elisabeth Ågren och hennes underbart fina Golden Rainman!
Skulle gärna lägga ut alla bilder på dom, så grymt fina dom är tillsammans!

Godmorgon i stugan

Jag har kämpat mig upp ännu en dag och är inte lika trött idag som jag var igår. Jag hittade den där musikanalysen på datorn igår så kunde skriva den då istället för nu. SKÖNT.

Och för er som läst mitt inlägg om förändringarna, det skulle stå 20 cm och inte 2 cm. ;)

I alla fall, ska fixa mitt hår och ta på mig en tröja och cykla till stallet i detta sjukt dåliga väder. Det är typ vitt ute av all dimma.. Och av dimma blir mitt hår lockigt. Så jag får typ ta med plattången till skolan eller nått.
Ointressant inlägg.

Idag blir det tre pass ridning. Först skogstur med skolan, sedan en stund på Dusty och sist men inte minst min lektion. Vet inte vem jag ska ha än men det lär vi se senare!
Börjar få lite ont om tid så kan inte blogga mer nu.

Jag är i STORT behov av nya bilder.

Nico och jag får stå för bilden.

Alla förändringar

När man ser någon varje dag hela sitt liv, minst 12 timmar om dagen så märker man inte att dom växer, som en mamma som helt plötsligt fått en tonåring av sin 2åring. Man märker ju inte att dom växer eftersom man ser dom varje dag.
Det är samma sak med hästar, man ser ingen skillnad på dom eftersom man ser dom varje dag.
Men när jag har pratat med massör, andra i stallet och min mamma och även tänkt igenom allt själv så har jag insett vilken ENORM skillnad det har blivit på Dusty.

  • När han kom var han jätteojämn, skitstel i högvarv och som ett gummiband i vänster. Nu är han i princip helt lika.
  • När han kom kunde jag inte röra hans huvud och knappt halva halsen, öronen behöver vi inte ens tala om. Idag kan jag borsta honom i hela asniktet, han brukar hänga med det i mina armar och jag kan hålla i hans öron.
  • Förut kunde jag inte borsta svansen/rumpan utan att han skulle trycka ihop hela kroppen, sätte huvudet i vädret och lyssna bakåt. Han förvandlades till en sten. Idag kan jag gå och stå och borsta och göra det mesta bakom honom och han står med sänkt huvud och vilar på en fot.
  • Förut hände han inte läpp det gör han nu.
  • Förut kunde jag inte använda min skänkel utan att han skulle bli rädd för den. Idag kan jag nästan sitta och banka med dom.
  • Innan var han kort, ihoptryckt och hade så mycket muskler att han blev stel. Nu är han lång, avslappnad och endel av hans rumpmuskler är borta. (låter fel men cina & lena (massören&veterinären) sa att dom musklerna han hade innan var felsatta, dom hade kommit av att han gick och spände sig hela tiden.) Nu har han rätt sorts muskler och lagom av dom.
  • Förut gick han alltid ett par varv i boxen innan jag kunde sadla, nu står han stilla.
  • Förut kunde jag knappt höja händerna när jag gick med honom, nu kan jag fladdra med dom och småhoppa runt honom utan att han bryr sig.
Om jag skulle skriva alla saker skulle listan bli lång, men shit vilken ändrig det har blivit. Plus att han sticker inte alls så mycket längre som han gjorde innan.

Citat av Cina: *Hon satte i akupunkturnålar i rumpan och kom åt en punkt som gjorde ont, han spände sig något enormt, sköt in rumpan ca 20* cm och höjde huvudet som en giraff och blev hård som en sten*
Cina: Såhär såg han ut första gången jag träffade honom.

Aja, PUSS
BTW. hovis kommer på torsdag!

Bild från andra dagen

VILL HA!


Har lagt upp dom två första innan, men nu känner jag att jag är i stort behov av nya kläder och bikinasar och en avslutningsklänning.
Och att kolla runt på massa saker såhär får mig att bli småkär i typ allt man hittar^^


Godnatt

Nu har jag skrivit klart min hälsouppgift och skickat den till peter. Och jag blev skitglad över att jag var klar med allt arbete och precis nu kom jag på att jag inte skrivit min analys än. Den skulle varit inne idag men jag fick lämna in den imorgon så skulle skriva den idag. Och den ska bara vara en sida ungefär. Dock kan jag inte skriva den nu eftersom mina papper ligger där nere. Så med lita halv panik så går jag och lägger mig för att imorgon gå upp lite tidigare och skriva klart den.
Sen har jag inget mer arbete i skolan :D:D

Jag vill återigen be om förlåtelse för min kassa uppdatering. Men jag ska fixa det. När tiden kommer.
charmig bild på min pojk

Dusty 7 juni

Skrittade en stund i båda varven och ka sedan in lite trav i båda varven, han var fin i skritten innan vi travade. Han visste inte att han skulle trava så tog ett tag innan han fattade det. Och i traven blev han sjukt dum verkligen. Slängde in rumpan och vägrade få ut den till spåret igen.
Eller det gick, men jag kunde inte släppa skänkeln en sekund utan att han var där igen. Jag fick rent ut sagt BANKA ut rumpan på honom. Sen var han såklart fin emmellanåt. Men i helheten idag så var han bara jävlig.

När vi gick så bet han mig 24/7 och trampade på mig och åt av allt gräs. Och han typ fick mig att bli riktigt sur. Har aldrig varit så sur på honom.. haha.
Hoppas han är en ängel imorgon!

Gammal bild på royal och dusty. Bästisar typ ^^

Outfit till skäck

Här har jag ryttarens outfit, sen en till dressyr och en till hoppning :)
Till denna ponnyn :)

Sugen på en ny design!

Jag har faktiskt redan tröttnat på min design så har tänkt göra en ny.
Denn gången ska jag verkligen försöka göra en riktigt riktigt bra.
Men som vanligt behöver jag eran hjälp..

Någon som vet en sjukt snygg och annorlunda färg? ;)

En av dom bästa dagarna med dig!

Film i repris, men åh gud vad jag vill rida så igen!

Godmorgon!

Känns grymt skönt att sova i en skön säng och duscha i en fräsch dusch!
Och allra bäst känns det att kunna blogga i lugn och ro på morgonen! 
Jag ska försöka få igång bloggen lite mer igen nu, så jag kan peppa mig själv lite!

Såg att jag aldrig lagt upp filmen på Dusty och mig när vi skrittade :P haha, Men den kommer antingen ikväll eller imorgon!
Nu ska jag fixa mig för att sedan cykla till skolan och typ dö.

Snyggt från hööks

Jag försöker underhålla er men har knappt någon tid så nödlöser genom att lägga upp gamla saker.
Denna outfiten hittade jag på min gamla blogg och måste säga att jag gillar den.
Röda ridbyxor in my heart!
Vad tycker ni om färgstarka färger? :)

Dusty 6 maj

Mamma gick först en sväng med honom ner runt dämmet. Sen red jag i ca 15 minuter och jobbade. Han var fin idag, gick knappt med rumpan innanför alls. behövde inte göra något ^^
Red ute och han var lugn också!
Dock har jag gjort världens största misstag.. :(
Jag blev så stört förbannad på hans man att jag tog saxen och bara klippte av den. Så nu är den jättehemsk .. ojämn , tjock och jätteful!

Men den växer ut och nästa gång får jag typ tunna ut den GRYYMT mycket och sen klippa den och sen typ rycka topparna eller något.
Har i alla fall saknat honom en massa!

HEJ HEJ MINA KÄRA UNDERBARA VÄNNER!

Nu är jag hemma igen. Jag åkte dit utan att vara peppad alls, men herrejävlar va kul vi hade det!
Jag vill ge massa cred till min kompis Linnea som underhållt er under tiden. Men ni har nog saknat mig lite för min statestik har sjukt med ca 100 läsare :(
Hoppas nni hittar tillbaka!

Jag hinner faktiskt inte blogga så mycket idag, ska till stallet, ska rida, ha möte, och skriva på min uppsats som ska vara inne imorgon och jag har inte börjat ;)

Men något mer blir det så vi ses!
PUSS

hejdå

Sista inlägg för mig, och för denna gången.

Om ni vill forsätta följa mig så kika gärna in HÄR  :)

Hoppas ni har det bra.

Tack och hej då för mig !

Carro kommer hem!

Idag kommer Carro hem, och min tur att lämna bort bloggen till henne igen. Ska bli rätt skönt då det är svårt att blogga på någon annans blogg.

Igår hann jag inte blogga någonting. Var i stallet från 9 till 7 ungefär, sen väl hemma hade vi främmat och vi grillade och såg på film och massa annat. Så jag hann inte äns tänka på bloggen.

Idag händer ingeting. Ska bara vara hemma och ta det lungt, innan skolan och det imorgon. Men gött att man slutar nästa torsdag :)

Carro och Rhona får stå för bilden :)


Juniaden + lite brun

Carro saknar er!

Haha, hon skickade ett sms till mig och sa att jag skulle skriva det så :)

Idag var det första dagen av Juniaden. Åkte dit för att tjata lite på elin och sen ville man ju även se lite. Alla var riktigt duktiga faktiskt. Grattis till alla hemma ekipage som fick placering! Imorgon är det min tur att vara funktionär. Ska stå vid insläppet till hoppbanan. Rätt skönt faktiskt. Hoppas på att bli lite brun, har faktiskt fått lite färg idag.

Ska gå upp och äta, blir väl något mer inlägg sen iallafall :)
Carro och Rhona får stå för bilden idag :)


Hoppning

hoppning på schemat som jag trodde. Fick även Ambra som jag hoppades på.

Framridningen:
red fram självständigt ialla gångarter, hon var lite segt och ville inte riktigt gå fram. Men efter galoppen blev hon pigger. Galoppera på som om en älg var bakom henne. Men är faktiskt nöjd över henne. Jag kunde dock har stuttit bättre och haft blicken mer framåt.

Övningen:
Själva övningen var hon taggad på och jag fick kämpa lite med att få henne att lyssna. Hon hoppade fint och bjöd framåt bra. Jag kansken hade kunnit ha haft blicken lite bättre och så. Men det är ju som sagt bara tredje gången jag sitter på henne, så ska inte ha så stora krav på mig själv. Hoppade även kanske 70cm i slutet. Själva banan gick också bra, hon byta galopp efter varje hinder själv och var riktigt duktig.

Sammanfattning:
Jag är jätte nöjd över hennes insats. Jag kan dock förbättre vissa saker men jag jobbar på.

Dagens Outfit:
Hann aldrig ta en bild, men får förklara lite istället.
Hästen.
Sadel,
träns,¨
rött Scapa Sports Schabrak
padd
Jag.
Hjälm
mörkblåa ridbyxor (HL)
svart långärmad (gina tricot)
tretorn stövlar
mörkblåa ridvantar


Hoppas att iallafall någon orkar läsa :)
carro och underbara Dusty får vara med på bild igen :)


Outfit

Älskar tröjan ! :)


A good horse is never a bad colour

Kvart i 4 drar jag mig mot stallet för att rida. Hoppning på årselvesridningen idag, tror jag får Ambra faktiskt :)
Hoppas på det, funderar på om jag ska ta med mig mitt egna schabrak och sätta på henne idag när vi hoppar? Men vi får se helt enkelt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, det är jätte svårt att skriva och "ta hand" om någon annans blogg. Men jag skriver mer om ridningen ikväll.

Det får bli en bild på Carro då jag saknar henne! <3


duscha

Kom precis ut ur duschen, riktigt skönt faktiskt att duscha på morgonen. Idag händer det inte så mycket ska väl bara till stallet sen på eftermiddagen. Men jag får la vara snäll och blogga lite här då :)

Ska gå och käka lite, men bloggar mer sen :)

Linnéa

Gästbloggare

Ja, ni nu fick jag ett sms av Carro att jag fick "ta hand" om bloggen tills på måndag då hon kommer hem. Kan ju berätta lite om själv iallafall.
Jag heter då Linnéa och fyller 15 i Augusti. Jag rider på ridskola 2gånger i veckan. Jag hade en ponny som jag hyrde från Sjöstjärnans Ridläger, men den har åkt tillbaks nu. Men får hem en annan ponny i Augusti. Jag tränar och tävlar i den bästa grenen enligt mig HOPPNING. På fritiden är jag mest i stallet det är som ett andra hem för mig, annars är jag väl typ bara hemma och så. Hinner nästan aldrig vara med kompisar då jag har liksom valt att hålla på med ridningen och satsa fullt ut, och då kommer kompisarna i andra hand. Jag har även en egen blogg HÄR där jag och min kompis skriver om våran vardag och allt möjligt.

Har ni några frågor så kommentera bara ! :)

LINNÈA

Borta hela helgen!

Jo det är så att jag åker på läger med konfan hela helgen, alltså tors-mån. Vilket innebär att jag inte kommer kunna blogga. Jag kanske kan slänga upp något mobilinlägg men under tiden kommer det vara nere på noll.
Jag kanske möjligtvis fixar en gästbloggare, får se vad jag känner för.

Men jag hoppas att alla kikar in på måndag igen, då kommer uppdateringen att börja igen!
Sålänge hoppas jag ni får en grym helg!

Fille 1 juni

Hade hoppning idag.
Idag gicm det grymt mycket bättre än alla andra gånger, jag kom ner lite mer i honom och fick lite finare språng, hade myyycket bättre tramp i fötterna, fram tills han hoppade mig ur sadeln. Det blir så fel när man är van vid ponnyavhoppen, det blir så mycket större med stora hästar..

Men det kändes bättre och det är ju bra! Är helt slut nu. Duschen väntar, packa väskan och SOVA!
Bloggar senare, har lite att säga!


Gymkhana och Dusty

PÅ södra ridningen var det gymkhana som gällde för hela bunten. Grymt kul faktiskt, dock VÄLDIGT varmt.

Jag skrittade i 10 minuter uppsuttet och jobbade. Jobbade som igår, att inte skjuta in rumpan m.m.
Det gick faktiskt bra :)
Dock gick uppkastningen åt helvete.


Sista skoldagen innan långhelg!

Idag är sista skoldagen innan "minilovet". Känns skönt att det är typ sista riktiga skoldagen, för nästa vecka har vi typ bara chill skoldagar och sista veckan ska vi bara städa och leka typ.
UNDERBART!

Ska fixa mig det sista och cykla till skolan nu! Sen ska ni få se film från igår och jag ska till stallet och rida och så ska jag packa tills imorgon! Åker på konfirmationsläger hela helgen och uppdateringen kommer vara sämst.. Men det tar vi ikväll!
Smakprov på filmen.

RSS 2.0